Arkiv

Svane: Vi skal give den maks imorgen!


Inden morgendagens kamp mod Tatabanya har vi fået en snak med Jens Svane, for at høre lidt om de ungarske modstandere. Magnus Landin er ude med en skulderskade, hvilket har givet meget spilletid til den kun 19-årige fløj. En opgave han er gået til med en masse gå-på-mod, og har klaret det rigtig flot! Vi fik fat på Jens i bussen på vej til træning i Nyborg fredag morgen.

I lørdags spillede I første kamp mod Tatabanya i Ungarn. Hvordan vurderer du modstanderen?

Jeg synes faktisk de var relativt stærke over hele linjen. Et rigtig godt og solidt håndboldhold.

Hvad gjorde udslaget i kampen?

Det var nok lige de sidste magiske 5%. Mange ting lykkedes egentlig for os, men der manglede lige det sidste. Selvom vi havde forberedt os godt, så synes jeg også Tatabanya overraskede. De var faktisk lidt bedre end forventet.

Hvordan forbereder I jer til kampen mod Tatabanya?

Vi så videoer i går , og skal se videoer igen i dag. Lige nu sidder jeg på vej i bussen til træning, hvor vi skal have styr på de sidste ting. Tatabanya ændrer højst sandsynlig ikke noget til i morgen, så vi skal bare ud og give den maks, og så tror jeg nok det skal lykkedes!

Magnus Landin er ude med en skade, hvilket har givet dig en masse spil. Hvordan har det været med så meget spilletid?

Det har været mega fedt! Selvom vi er inde i en lidt skidt periode, så flyver jeg nærmest på en høj sky. Det er virkelig fedt at kunne bidrag med det jeg nu kan til holdet.

Er det hårdt at spille mange minutter i kampe med kort mellemrum?

Til en vist gang. Selvfølgelig kan det mærkes i benene, når du går fra at spille 2 min til at spille 60 min. Men jeg synes ikke at træthed er et problem, det er fedt at spille!

Grundet den tvivlende sæson, er der et stort pres på jer til hver kamp - hvordan oplever du det?

Der er selvfølgelig en masse i medierne, og det er da ikke rart, men det største pres kommer egentlig fra en selv og ens holdkammerater. Vi er de første til at føle smerten, når der ikke er tur i den. Det er forskelligt, hvordan det kommer til udtryk ved folk på holdet - nogle holder sig mere for sig selv, mens andre bliver mere frembrusende og skal have det ud. Men sådan er det jo på et håndboldhold, og jeg synes vi formår at holde humøret højt og kigge fremad.

En anden ting, der også holder os oppe er fansene. Det er virkelig fedt at, de trofast kommer til kampene og bakker os op. Vi håber også på god opbakning i morgen.

Noget helt andet - er du særligt glad for ungarsk chokolade? Vi så et billede på Instagram, hvor du så meget begejstret ud for noget chokolade i Ungarn.

Jo det er jeg da. Eller jeg generelt ret glad for chokolade.

Da vi spillede mod Ademar i Spanien for noget tid siden, fandt jeg en Milka chokolade, som jeg var ret meget oppe og køre over. Den samme slags Milka chokolade finder jeg så i supermarkedet i Ungarn, og det måtte jeg selvfølgelig vise Morten (Bjørnshauge), da han er holdets slikgris.

I har en masse fødselsdag i truppen i denne uge (Garcia mandag, Chiuffa fredag og Kristiansen søndag). Hvordan fejres det?

Vi har tradition for at markere det på en eller anden måde. Det kan være at mødes til noget mad eller sådan. Men i denne uge, hvor vi har tæt program med kampe og træning, så der bliver det svært. Men nu må vi se om Chiuffa ikke har noget med til træning i dag, det håber jeg.

Kom og bak Jens og de andre drenge op i morgen i Forum Horsens kl. 19!

Billede fra Morten Bjørnshauges instagram