Arkiv

Den første af fire ”finalekampe” venter for KIF


Tirsdag aftens ligakamp i Farum Arena mod Ribe-Esbjerg HH er at betragte som den første af fire ”finalekampe” for KIF Kolding København. ”Finalekampe” hvor en billet til DM-slutspillet står på spil. Sådan er det for KIF-spillerne, men sådan er det så også for modstanderen, Ribe-Esbjerg HH. De to hold ligger side om side i tabellen – begge med 22 point, så der er al mulig grund til at forvente en tæt og hæsblæsende kamp tirsdag aften i Farum Arena.

Sådan var det i øvrigt også i de to kampe tidligere på sæsonen, hvor KIF og Ribe-Esbjerg mødtes – begge gange i Esbjerg. Først var det i pokalkvartfinalen, hvor KIF’erne vandt med 30-24 efter en kamp, hvor holdet førte stensikkert med 20-12 ved pausen, men hvor vestjyderne kom stærkt igen, så det endte med en tæt anden halvleg, hvor KIF’erne så trak fra til sidst.

Ligakampen i november havde et forløb, der lignede pokalkvartfinalen. KIF’erne lagde sikkert fra land og førte stort i første halvleg, og så endte det med en særdeles tæt kamp, hvor KIF’erne til slut kunne juble over en 22-21 sejr.

Efter weekendens skuffende Europa Cup-nederlag mod ungarske Tatabanya, som med meget stor sandsynlighed betyder, at KIF’erne ikke når kvartfinalen i EHF Cup’en, kan KIF’erne nu fokusere helt og fuldt på at komme tilbage på sporet i ligaen. Men lige som KIF’erne i denne sæson har været mere end almindeligt ustabile må man også konstatere, at aftenens modstander, Ribe-Esbjerg HH også er svære at blive kloge på. Det ene øjeblik taber de hjemme til TM Tønder for så i næste øjeblik at vinde over ligaens førerhold, Aalborg Håndbold. Senest – i fredags – hev Ribe-Esbjerg en yderst kneben 25-24 sejr hjem over bundholdet Randers.

Hos vestjyderne er der mange solide profiler. Den største er vores gamle playmaker gennem syv sæsoner, Lukas Karlsson, som i denne sæson har været en fremragende styrmand på det vestjyske mandskab. Unge Jacob Holm er en anden stjernespiller i svøb, erfarne Morten Nyberg på højre back kan også afgøre kampe, og så har vestjyderne i fløjspillere som Pelle Schilling og Rasmus Nielsen også et par markante profiler, og det samme har de på stregen i Søren Tau og Jonas Tidemand. Og så råder Ribe-Esbjerg også i Søren Haagen og Emil Tellerup over en stærk målmandsduo.

Tirsdagens kamp spilles som bekendt i Farum Arena, og for KIF’erne gælder det også her, at vi meget gerne skal have publikum med som en stærk ottende mand. KIF’erne har på det seneste været i spillemæssig modvind, og ikke mindst i den situation er det vigtigt, at spillerne mærker fansenes opbakning. Så lav noget larm for KIF Kolding København – og gør det i alle 60 minutter!

Kampen mellem KIF Kolding København og Ribe-Esbjerg HH fløjtes i gang klokken 18.30. Køb billetter her på hjemmesiden www.kif.dk.