Arkiv

KIF skal finde frem til slutspilsformen


Det kan godt være, at onsdag aftens ligakamp mellem KIF Kolding København og Sønderjyske på papiret og rent resultatmæssigt kan se ”ligegyldig” ud, fordi KIF’erne er sikre på en plads i DM-slutspillet og Sønderjyske kan tage på en tidlig sommerferie rent håndboldmæssigt. Men spillemæssigt er kampen langt fra ligegyldig set med KIF-briller.

Efter en længere periode med svingende resultater og ditto spil skal KIF’erne i høj grad bruge onsdagens kamp og lørdagens kommende EHF Cup-kamp mod israelske Maccabi Tel Aviv til at finde frem til den spillemæssige formel, som kan gøre, at KIF’erne får andet og mere end en perifer rolle i det kommende slutspil, hvor 1’eren og 2’eren fra de to slutspilspuljer spiller sig frem til DM-semifinalerne.

I lørdags spillede KIF’erne som bekendt EHF Cup-kamp i Magdeburg mod ét af Bundesligaens stærkeste hjemmebanemandskaber, og det afbudssvækkede KIF-mandskab uden Kasper Hvidt, Lars Jørgensen, Magnus Landin og Cyril Viudes kunne ikke stille noget op mod et stærkt spillende Magdeburg-hold, som med danske Michael Damgaard i rollen som skarpretter og 11 måls-skytte leverede en overbevisende indsats mod et KIF-mandskab, som i den kamp alt for ofte blev straffet af et Magdeburg-hold, som i et opskruet tempo løb KIF’erne over ende.

Men nu er den kamp fortid, og KIF’erne kan onsdag aften se frem til at møde et sønderjysk mandskab, der lige som KIF i denne sæson har bølget meget op og ned. Sønderjyderne havde én af sæsonens rigtig gode aftener i starten af december, da holdet hjemme i Skansen i Sønderborg besejrede KIF med de overbevisende cifre 31-25. Så KIF’erne har i den grad revanche til gode mod et sønderjysk mandskab, som givetvis vil gøre, hvad det formår for at give holdets træner Morten Henriksen en perfekt afsked i form af en sejr over ”storebror”, KIF Kolding København, inden Henriksen tiltræder i jobbet som sportschef i Dansk Håndbold Forbund. Hos sønderjyderne giver vi så i øvrigt også en særlig velkomsthilsen til fem spillere med en fortid hos KIF: målmand Anders Petersen og makkeren Torsten Fries, stregkæmpen Frederik Børm, Simon Kristiansen i bagkæden samt Jacob Pedersen på venstre fløj.

Uanset gamle venskaber skal KIF’erne meget gerne give den fuld skrue og finde frem til det høje spillemæssige niveau, som holdet kun undtagelsesvist har præsteret i denne sæson – på udebane mod Ademar Leon og hjemme mod SC Magdeburg som et par lysende eksempler. KIF’erne skal onsdag aften have hjælp fra holdets ottende mand – tilskuerne. Det er også på tide, at vi på lægterne finder slutspilsformen frem og laver Sydbank Arena Kolding om til den larmende kulisse, som hallen har været masser af gange de foregående år. Så lav noget larm for KIF Kolding København!

Kampen mellem KIF Kolding København og Sønderjyske fløjtes i gang klokken 19.30. Kom i god tid, da vi forventer mange tilskuere i hallen. Køb billet til kampen her på hjemmesiden www.kif.dk.