Arkiv

Europa Cup som opvarmning til DM-slutspil


I de 26 sæsoner KIF Kolding og KIF Kolding København har deltaget i Champions League og de øvrige europæiske klubturneringer er det kun sket meget få gange, at KIF-spillerne kunne gå på banen i bevidstheden om, at resultatet ikke havde den store betydning i forhold til det videre forløb i Europa. Men det er situationen for KIF-spillerne lørdag aften i Sydbank Arena Kolding som følge af, at KIF’erne ikke længere har muligheden for at spille sig i den kvartfinale i EHF Cup’en, som var det klare mål inden starten på gruppespillet.

Det betyder nu langt fra, at lørdagens kamp mod Maccabi Castro Tel Aviv er ligegyldig. For KIF’erne handler det om at skærpe formen til det kommende DM-slutspil og derfor kan man også forvente at se en flok determinerede KIF-spillere, som har brug for at komme op i de spillemæssige omdrejninger, som er nødvendige for at holdet kan spille en rolle i det kommende slutspil. Et slutspil, hvor modstanderne bliver Aalborg Håndbold, Skjern og GOG.Samlet set har gruppespillet i EHF Cup’en været en skuffelse for KIF Kolding København, hvor de to nederlag til ungarske Tatabanya kostede KIF’erne chancen for at spille sig i kvartfinalen. KIF’erne havde ikke de store problemer med at besejre Maccabi Tel Aviv i den første kamp i Israel, hvor KIF’erne vandt med 31-25.

Hos israelerne er den helt store profil playmaker Chen Pomeranz, som også har en fortid med syv år i den tyske Bundesliga. Hans bror, venstre fløj Gil Pomeranz er sammen med den stærkt skydende serbiske højre back, Novak Boskovic er et par andre stærke profiler hos Maccabi Tel Aviv.

For KIF’erne gælder det om at få skruet op for hårdheden i forsvaret. Det manglede i onsdagens 31-30 sejr over Sønderjyske, og så skal KIF’erne også vise nogle af de takter holdet viste i angrebet i 2. halvleg af onsdagens kamp.

KIF-spillerne skal finde slutspilsgearet frem – og det samme skal KIF Kolding Københavns trofaste hjemmepublikum. Så lav noget larm for KIF Kolding København – lørdag aften, kl. 18.45, hvor KIF’s Europa Cuo-kamp nummer 212 fløjtes i gang.