Arkiv

Åbent brev fra Kasper Hvidt

Kasper Hvidt spiller i aften den allersidste håndboldkamp for KIF Kolding København i pokalturneringen mod HK Give Fremad.

Kasper har den forbindelse skrevet et brev, der lyder således:

Kære KIF Kolding København venner, fans, partnere og kollegaer.

I dag er endegyldigt dagen, hvor jeg for sidste gang iklæder mig vores flotte blå målmandsdragt.

Jeg vil benytte dagen til at takke jer alle for de sidste fem fantastiske år. Vi har sammen oplevet utrolige kampe, fejret mesterskaber samt sendt unge mennesker videre til landsholdet.

HERLIGT

Sammen har vi turdet at tænke anderledes, vi har udvist mod til at gå imod strømmen, og vi har bevist at det kan lade sig gøre, hvis alle bakker op.

Da vi startede KIF Kolding København, havde vi kun ideer til hvordan og hvorfor. Nu fem år efter kan vi konstatere, at projektet langt hen ad vejen har været en succes.

Vi opsatte indledningsvis en række succesparametre for projektet:

  • Vi ville vinde titler, hvilket vi har gjort. Det er endnu ikke lykkes for nogen anden dansk klub at vinde to titler på fem år, spille tre finaler og være med i fire semifinaler.

  • Vi ville kunne begå os internationalt. Vi kom videre fra Champions League gruppespillet to gange kvalificeret som nummer to i vores gruppe. Vi slog Flensborg med 16 mål, vandt på udebane over Kielce, spillede uafgjort mod Barcelona mm.

  • Vi ville fylde hallerne, hvilket i høj grad er sket.

  • Vi ville være en stærk kommerciel partner. På vores højdepunkt var vores brandværdi kun overgået af landets tre største fodboldklubber.

  • Vi ville forsøge at samle vores fans fra to landsdele. I har bevist at det kan lade sig gøre. Tak for det.

Når disse bedrifter er oplistet, må jeg desværre også konstatere, af vores fjerde sæson blev et vendepunkt. Forkerte analyser blev lavet, og konsekvenserne deraf har ført os til vores nuværende situation. Den er selvfølgelig ikke sjov, men alle kan lære af den, og tage nyttige erfaringer med videre i livet.

Vær tro mod dine ideer, vær vis om hvad du er og hvem du er, uanset om du er i med- eller modgang. Det er nogle af de erfaringer, jeg tager med på min videre færd.

Ligegyldigt hvad udenforstående måtte tænke og sige om holdet og dets fremtid, så håber jeg, at I alle forsat vil bakke op.

Til alle jer som åbnede jeres øjne, havde modet til at tro på noget nyt og anderledes og blev en del af den smittende energi, som har omgivet disse fem år: Det har været fantastisk lærerigt og unikt at være en del af.

Tusind tak

Kasper Hvidt