Arkiv

Frederiksen og Boesen tager styringen


Det bliver den tidligere Esbjerg-træner, Lars Frederiksen, der i fællesskab med Lasse Boesen overtager det ansvar for KIF Kolding København, der har været ledigt siden Carlos Ortega stoppede. Ansættelsen af de to trænere er et stort statement om, at man skal tilbage til rødderne, og genfinde klubbens dna. Både Lars og Lasse har lagt et stort arbejde i klubben, både som aktive spillere, men også efter, at harpiksen blev lagt på hylden, hvor Lasse har arbejdet som sportschef, og Lars en årgang var træner for KIF Vejen.

Lars Frederiksen kommer til KIF Kolding København fra Team Esbjerg, med hvem han førte til det første mesterskab i klubbens historie i forrige sæson. Derudover har Lars tidligere været træner i KIF Vejen, og har over en lang periode spillet mere end 300 kampe for KIF Kolding. Lars Frederiksen er desuden søn af Per Frederiksen, der havde stor succes i KIF Kolding som træner tilbage i slut 80’erne og start 90’erne. Det er derfor en træner med et stort klubhjerte, der vender tilbage til hvor det hele startede.

Lasse Boesen har, siden han stoppede sin aktive karriere, arbejdet som sportsdirektør i KIF Kolding København, og har derfor stadig fingeren på pulsen, og ved alt om hvad der foregår i klubben. Lasse og Lars spillede også på hold sammen i KIF Kolding i slut 90’erne, så makkerskabet mellem de to trænere er bestemt ikke nyt eller tilfældigt, og understreger tydeligt, at KIF Kolding København vil finde tilbage til de gamle dyder.

Om ansættelsen af trænerteamet, lyder det fra administrerende direktør Jens Boesen: Lars og Lasse er indbegrebet af KIF. De har begge spillet utallige kampe for klubben, og været tilknyttet KIF efter de stoppede deres aktive karrierer. Vi vil med denne ansættelse af teamet gerne finde tilbage til de gamle dyder, og genfinde det gamle Kolding-dna. Vi tog for 15 måneder siden et stort valg, og ansatte Carlos Ortega. Carlos er utvivlsomt en dygtig træner, men danskhåndbold bliver ikke drevet på samme måde som i andre lande, og derfor opstod der nogle kulturelle udfordringer. Disse udfordringer vil vi gerne sikre os imod denne gang, og har derfor valgt at kigge på to profiler, der kan få os tilbage til de dyder og værdier, som har gjort klubben til den mest succesrige i dansk håndbold nogensinde, lyder det fra Jens Boesen.

Den tidligere assistenttræner, Simon Jensen, bliver i klubben, hvor han skal træne KIFs u18 og 2- divisionshold. Derudover kan KIF Kolding København også præsentere Thor Mørck, der som fysisk træner, og vil indgå i det nye trænerteam.