Arkiv

Fight, spilleglæde og sammenhold er recepten for det nye KIF-hold


Sidste sæson er lang tid siden, og set med KIF Kolding København-øjne var det som bekendt en sæson, som indskriver sig i KIF-historien, som én af de dem der ikke skal fylde alt for mange sider i den store bog om klubbens historie.

Men modgang kan også bringe ny lærdom og erfaring, og én af erfaringerne man i KIF har draget, er at gå tilbage til klubbens rødder i form af trænerduoen Lars Frederiksen og Lasse Boesen, der som spillere begge bidrog stærkt til en række af klubbens tidligere triumfer i 90’erne og starten af det nye årtusinde. Frederiksen som en forsvarsklippe – Lasse Boesen, som manden der svingede hammeren og scorede masser af vigtige mål i de store finaler.

Som cheftræner ser Lars Frederiksen frem til en sæson, hvor fight, spilleglæde og sammenhold skal karakterisere et KIF-hold, som på papiret har færre internationale stjerner end tidligere set, men til gengæld har spillere som er villige til at fighte for sagen – og pointene.

-Vores basis skal være et stærkt forsvar, og så skal vi i den grad have gang i kontrafasen. Angrebsmæssigt har vi i forberedelseskampene gjort det godt med vores 4-2 spil med to strege i angrebet. Vi har tre stærke stregspillere, og norske Petter Øverby er kommet godt ind på holdet og har vist fine takter i både forsvar og angreb, understreger Lars Frederiksen.

En anden ny spiller hos KIF er målmandsveteranen, Søren Haagen, som stod fremragende i sidste sæson for Ribe-Esbjerg. Nu udgør han sammen med Marcus Cleverly en stærk målmandsduo, som forhåbentlig sammen med det stærke forsvar kan skaffe mange point på KIF-kontoen i den kommende sæson.

Hos KIF skal man i denne sæson også forvente at se en række unge spillere på banen i denne sæson. I dagens kamp kan lynhurtige Jacob Groos på højre fløj se frem til meget spilletid på lørdag – i fraværet af skadede Sebastian Augustinussen. Andre unge spillere som nu er fast i truppen er venstre fløj, Mathias Daugård, højre back Malthe Poulsen, venstre back Jeppe Larsen og det unge målmandstalent Anders Lynge.

Men førsteviolinerne hos KIF i denne sæson er spillere som Bo Spellerberg, Nicolas Lundbye Kristiansen, Philip Stenmalm, Magnus Landin og Morten Bjørnshauge, som alle har gjort de rigtig godt i forberedelseskampene.

Lørdag eftermiddag i EWII Arena venter der KIF’erne en særdeles vanskelig premierekamp. TTH Holstebro med den mangeårige KIF-profil, Patrick Westerholm som styrmand fra sidelinjen.

-TTH hører til blandt medaljekandidaterne i denne sæson, konstaterer Lars Frederiksen med behørig respekt for lørdagens modstander.

Vestjyderne har masser af profiler. Torbjørn Bergerud og Simon Gade i målet, den svenske landsholdsspiller Victor Östlund, Peter Balling, Jonas Porup, Simon Birkefelt og Martin Hansen – plus flere andre i bagkæden. Islandske Vignir Svavarsson og Lars Mousing i forsvaret og stærke fløje i Magnus Bramming og Kasper Kildelund.

Så ingen tvivl om, at KIF Kolding København skal finde fighterevnerne, spilleglæden og sammenholdet frem på lørdag. Og så skal EWII Arena Brøndby også i den grad bakke drengene op i alle 60 minutter. Så kan vi sagtens få en glad eftermiddag på den københavnske vestegn!

Kampen mellem KIF Kolding København og TTH Holstebro fløjtes i gang på lørdag i Brøndby klokken 16.10. Kom i god tid til denne premierekamp i ligaen.

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding