Arkiv

KIF spillede uafgjort i nervepirrende premiere


Af Nanna Møller Karlsen

KIF Kolding København tog lørdag eftermiddag hul på ligasæsonen og Team Tvis Holstebro ventede i premierekampen i EWII Arena Brøndby.

Her fik hjemmepublikummet et veloplagt KIF-hold at se. De kom godt ud af starthullerne med erfarne Bo Spellerberg som dirigent. Flere gange i første halvleg fodrede han flot stregspillerne Morten Bjørnshauge og Cyril Viudes.

Marcus Cleverly fik publikum op af stolene med gode redninger i en-mod-en-situationer. Efter 20 minutter kunne KIF-spillerne se en føring på 11-7 på tavlen, men gæsterne fik mindsket den føring en smule mod slutningen af halvlegen.

Det gjorde de ikke, fordi KIF ikke kunne spille sig til chancer, men fordi gæsternes keeper var ved at spille sig varm og pillede et par gode forsøg på frie chancer til blandt andre Magnus Landin og Petter Øverby.

Lars Frederiksen er ny mand på KIF-bænken i denne sæson og han viste snarrådighed, da han under et spilstop pillede højrefløjen Jacob Groes ud og i stedet satte stregspilleren Cyril Viudes ind. Store, stærke Viudes, som tidligere har deltaget ved ungdoms-OL i kuglestød, løb overgang, fik bolden af Spellerberg og scorede sikkert.

Efter en glimrende første halvleg af hjemmeholdet, kunne KIF Kolding København gå til pause med en to-måls-føring på 14-12. KIF’s første halvleg var en fin holdindsats med gode angreb, hvor bagspillerne ofte blev sat op til fine skudmuligheder.

I pausen blev VM-vinder i badminton, Viktor Axelsen, hyldet. Badmintonstjernen var på plads i EWII Arena Brøndby, hvor han sammen med resten af de fremmødte tilskuere fik lov at overvære en underholdende håndboldkamp.

Hjemmeholdet fik en fremragende start på anden halvleg – med Cleverly og fløjene i spidsen. Keeperen lukkede af fra starten af anden halvleg og i den anden ende var Landin og Groes skarpe og bød ind med flotte scoringer fra hver deres fløj.

Frederiksen havde inden kampen kaldt TTH for et af ligaens bedste kontrahold, men det var ikke en kontramaskine, de for alvor havde fået i gang i lørdagens kamp. Det skyldtes primært solide og dedikerede tilbageløb hos hjemmeholdet, at antallet af TTH-kontramål kunne holdes på få styks.

Med et kvarter tilbage af kampen måtte KIF-keeper Cleverly forlade banen med et rødt kort, efter han ramlede ind i en TTH-fløj, der netop havde scoret.

Ind kom i stedet rutinerede Søren Haagen. Han indledte med en fremragende redning på fløjskuddet fra Kasper Kildelund.

Med otte minutter igen var hjemmeholdet foran med et enkelt mål. KIF var begyndt at brænde for mange åbne målchancer og i den anden ende viste gæsterne anderledes skarphed. De havde pludselig hentet den fire-måls-føring, KIF havde, da der var spillet 40 minutter.

Emil Sidelmann gjorde det til 24-24, da han kunne hamre bolden i et tomt mål efter et boldtab af hjemmeholdet. Peter Balling var godt spillende for gæsterne og han fuldendte deres comeback, da han med fem minutter tilbage bragte TTH foran sent i opgøret.

Gæsterne kom foran med to, men KIF Kolding København viste god moral og kæmpede sig tilbage i kampen. Meget symptomatisk var det de to velspillende fløje, Groes og Landin, som sørgede for balance i regnskabet igen. I hallen blev Jacob Groes kåret som kampens bedste spiller. Højrefløjen nettede seks gange i kampen.

Cleverly trippede på tribunen sammen med de resterende tilskuere i Brøndby. Med ti sekunder igen var hjemmeholdet på bolden og stillingen på tavlen var 26-26. Der blev klappet taktfast, men angrebet løb ud i sandet.

Det endte derfor med et enkelt point til hvert hold i en nervepirrende premiere, der endte 26-26.