Arkiv

Groes: Vi skal gøre hinanden gode!


KIF Kolding København skal holde fast i klubbens værdier i kampen mod Nordsjælland. Der skal flow i spillet og spillerne skal gøre hinanden gode, siger højrefløj Jacob Groes.

Af: Nanna Møller Karlsen

Der er vigtige point på spil, når KIF Kolding København og Nordsjælland Håndbold mandag tørner sammen i 888 Ligaen. Hjemmeholdet har tre point for fire kampe og Nordsjælland har to.

Hvis KIF skal snuppe de to point, er det vigtigt, at holdet holder fast i værdierne og spiller som et hold. Det handler om at gøre hinanden gode og ikke forfalde til at spille individuelt, siger højrefløjen Jacob Groes, som i denne sæson har fået sit gennembrud på den store scene hos KIF.

- Vi skal blive ved med at spille, som vi hele tiden har gjort. Vi har nogle værdier på holdet, vi skal kunne stå inde for. Vi skal stå godt og kompakt i forsvaret, spille bredt og gerne kunne lave nogle flere kontramål, end vi har gjort indtil nu.

- Vi spiller som et hold og har fået spillet helt ud til fløjene fra starten. Vi skal have flow i spillet og gøre hinanden gode, så det ikke bare er en der dribler op og scorer. Vi skal holde fast i at spille sammen som et hold og ikke forfalde til at spille individuelt, for så er det, det går galt. Så bliver det for tydeligt for modstanderen.

Groes vil gerne kunne kigge tilbage på en kamp, hvor der er blevet skruet op for kontramålene, men overordnet set, er det vigtigste, at KIF spiller klogere end Nordsjælland.

- Kontramålene har været et af vores store fokusområder, men vi er også en meget smal trup, så vi kan ikke skifte så meget ud som modstanderne. Det primære er at vi skal spille klogere end de andre, så vi må ikke lave for mange tekniske fejl. Det er det største mål, vi har på holdet.

18-årige Jacob Groes debuterede for KIF i sæsonens første kamp mod TTH, hvor han scorede seks gange og blev kåret som man of the match.