Arkiv

Bjørnshauge strålede da KIF sejrede


33-28 stod der på måltavlen efter mandag aftens kamp i Sydbank Arena Kolding i 888-ligaen mellem KIF Kolding København og Nordsjælland Håndbold.

Og den sejr var der ikke nogen, der kunne indvende noget imod. Tværtimod kunne Nordsjælland måske rejse hjem med bevidstheden om, at de faktisk godt kunne være løbet ind i et større nederlag efter, at holdet var bagud med både otte og ni mål flere gange i løbet af anden halvleg.

Ved stillingen 28-20 til KIF lagde sjællænderne en spiller frem i en fremskudt position i forsvaret. Det gav grus i KIF’s angrebsmaskine, og pludselig var KIF’erne kun foran med fire mål. Spænding om udfaldet blev der dog ikke, men kampens sidste ti minutter blev spillet i en lidt hektisk affære, hvor sjællænderne flere gange scorede i et tomt KIF-mål, når KIF spillede syv mod seks – eller seks mod seks, når der var en spiller udvist.

For KIF’erne var der en række positive momenter i kampen. Forsvaret med den solide nordiske fire-blok med danske Morten Bjørnshauge, norske Petter Øverby, islandske Olafur Gustafsson og svenske Philip Stenmalm leverede en fremragende indsats i de første tre kvarter, hvor de sjællandske bagspillere havde svært ved at komme til afslutninger. Det gav gode betingelser for Marcus Cleverly, som leverede en fin indsats i KIF-målet.

I angrebet var der fine takter fra en stærkt fightende Nikolas Lundbye Kristiansen, Stenmalm og en evigt fightende Bjørnshauge på stregen. Bo Spellerberg lavede sine tekniske fejl undervejs, men han leverede også masser af fremragende indspil til både Bjørnshauge og norske Petter Øverby på stregen – blandt andet leverede Bo kampens detalje med en aflevering bag ryggen, som Bjørnshauge sendte i kassen. Fine takter var der også fra både Jacob Groes og Magnus Landin på fløjene, og så kom Søren Haagen også lige på banen de sidste 11 minutter efter, at Marcus Cleverly for anden gang blev ramt i hovedet af en bold. Og Haagen nåede så også at brillere med en artistisk redning på et straffekast. Alt i alt en udmærket KIF-indsats, og en kamp hvor sejren var blevet større, hvis der ikke undervejs havde været lidt for mange tekniske fejl og forhastede afslutninger. Det ændrer ikke på, at KIF Kolding København efterlod et godt indtryk, og at holdets stærke fire-blok i forsvaret i denne sæson kan blive mange point værd.

KIF’s målscorere:

Morten Bjørnshauge, 7, Bo Spellerberg, Nikolas Lundbye Kristiansen og Philip Stenmalm, alle 5 mål, Petter Øverby, Magnus Landin og Jacob Groes, hver tre mål samt Olafur Gustafsson, et mål.

Topscorere Nordsjælland Håndbold Nicolai Pedersen, 7, Lasse Uth, 6 og Nichlas Poulsen, 4 mål.

Udvisninger: KIF 2, Nordsjælland Håndbold, 5.

2265 tilskuere