Arkiv

Pokaldrømmen brast i Aalborg


Det bliver ikke i denne sæson KIF skulle spille sig i klubbens 13. pokalfinale. Det blev en kendsgerning, da KIF Kolding København onsdag aften tabte kvartfinalen i Santander Cup med 38-30 efter en nordjysk føring på 15-14 ved pausen.

Kampens cifre lyver temmelig meget, da der reelt ikke var otte måls forskel på de to hold, men til gengæld må man også konstatere, at KIF’erne i anden halvleg aldrig fik greb om spillet. Der blev lavet for mange fejl, og det kostede mange nordjyske kontrascoringer i den anden ende. Det betød, at Aalborg ret hurtigt i anden halvleg skabte sig en føring på tre-fire mål, som KIF’erne aldrig rigtig var i nærheden af at hente.

Det fremragende forsvarsspil, der har kendetegnet KIF’erne i de seneste ligakampe mod GOG og Sønderjyske fik KIF’erne aldrig etableret i Aalborg, og når KIF’erne samtidig ikke afsluttede hundrede procent koncentreret i angrebet endte det oftest med et nordjysk mål på kontra. 12-3 hed kontrastatistikken i nordjysk favør.

KIF’erne forsøgte i anden halvleg at gå frem i et 5-1 forsvar med Magnus Landin liggende fremme, men det var heller ikke nogen udpræget succes, da Aalborgs fodrappe islandske playmaker Janus Smarason flere gange drønede igennem KIF-forsvaret, hvor både Søren Haagen og Magnus Cleverly oftest var prisgivet i KIF-målet.

Nu skal KIF’erne koncentrere sig fuldt og helt om ligaen, og allerede nu på lørdag den 21. oktober, kl. 16.10 venter en uhyre vigtig ligakamp i Sydbank Arena Kolding, hvor TM Tønder kommer på besøg. Et sønderjysk hold, som leverede en overbevisende indsats i pokalkvartfinalen mod Ribe-Esbjerg – men hvor TM Tønder var decideret uheldige med ikke at vinde den kamp, som holdet tabte med 21-20 tirsdag aften.

KIF’s målscorere i pokalkvartfinalen var: Bo Spellerberg, 7 mål, Magnus Landin og Philip Stenmalm, begge 5, Morten Bjørnshauge, 4, Petter Øverby, 3, Olafur Gustafsson, Cyril Viudes og Jacob Groes Hansen, hver 2 mål.