Arkiv

Et unødvendigt pointtab


27-27 stod der på måltavlen i Sydbank Arena Kolding efter lørdagens kamp i 888-ligaen mellem KIF Kolding København og TM Tønder.

Sønderjyderne fejrede det resultat som en sejr, mens der i KIF-lejren forståeligt nok var skuffelse og frustration over et pointtab, som var aldeles unødvendigt.

12 minutter før tid førte KIF’erne med 25-20, men en række dårlige afslutninger, satsede indspil og deraf følgende kontrascoringer fra Tønders side betød, at sønderjyderne ikke bare udlignede til 25-25, men også bragte sig i front med 26-25 – og dermed vendte kampen totalt på hovedet.

TM Tønder spillede både klogt og godt, men KIF’erne burde være for rutinerede til at sætte det, der lignede en sikker sejr over styr.

Kampen igennem havde KIF’erne ikke de store problemer med at spille sig igennem til kvalificerede målchancer, som oftest endte med mål. Tønder havde i det stationære angrebsspil større problemer med at spille sig igennem KIF-forsvaret, som dog er set bedre i tidligere kampe i denne sæson.

Da tingene spidsede til i slutningen af kampen kunne KIF sagtens have tabt kampen, hvis det ikke havde været for et par kanonredninger af Søren Haagen i KIF-målet.

Og så må man i øvrigt også konstatere, at KIF mildt sagt heller ikke havde dommertække, da kampen skulle afgøres. Unge Jacob Groes fik en meget hårdt dømt udvisning – den tredje – og dermed rødt kort to minutter før tid. Og i kampens sidste angreb blev KIF’s Olafur Gustafsson flået omkuld af en Tønder-spiller efter en forseelse, der fra tilskuerpladserne lignede et direkte rødt kort. Det blev kun til en to-minutters udvisning – og dermed ikke noget straffekast til KIF.

For KIF’erne handler det om at lægge skuffelsen over det uafgjorte resultat til side og kigge fremad. Der venter masser af udfordringer forude – og nu skal KIF-drengene hente det mistede point et andet sted i de kommende kampe.

KIF’s målscorere i kampen mod Tønder var: Philip Stenmalm, 8, Bo Spellerberg, 6, Magnus Landin, 4, Petter Øverby og Olafur Gustafsson, hver 3, Morten Bjørnshauge, 2 samt Marcus Cleverly, et mål.

Topscorere for TM Tønder var Oliver Eggert og Kristian Stoklund med hver seks mål.

Der var 2867 tilskuere i Sydbank Arena.

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding