Arkiv

Bo bankede to vigtige point hjem


En storspillende Bo Spellerberg var manden i centrum, da KIF torsdag aften vandt en vigtig 24-23 sejr ude over HC Midtjylland – efter 12-12 ved pausen.

Bo Spellerberg lavede ni af KIF’s 24 mål, og han var også manden som med indspil til medspillerne og overblik dirigerede KIF’s spil – og så var Bo såmænd også i centrum, da han ni sekunder før tid blev præsenteret for et direkte rødt kort for at bremse et sidste midtjysk angreb.

I kampen i Herning fik KIF’erne en skidt start, og da holdet efter fire minutters spil var bagud med 4-0 tog træner Lars Frederiksen. KIF’erne fik stabiliseret forsvaret, og der blev spillet med omtanke i angrebet. Efter knap 26 minutters spil kunne Jens Svane Peschardt for første gang bringe KIF’erne i front, da han scorede til 9-10. Den jævnbyrdige kamp fortsatte resten af halvlegen, og i de sidste sekunder kunne Magnus Landin udligne til pausestillingen 12-12.

I anden halvleg var det et fokuseret KIF-mandskab, der kom på banen. Der blev tacklet igennem i forsvaret, og i KIF-målet havde Marcus Cleverly en række vigtige redninger. Så efter ti minutter i anden halvleg gik KIF’erne fra 12-12 ved pausen til en føring på 13-18. KIF fortsatte med at have teten, selvom HC Midtjylland kom betænkeligt tæt på ved stillingen 20-22 med syv minutter igen.

Men to mål af Philip Stenmalm til stillingen 20-24 bragte for alvor KIF på sejrskurs. Det blev ikke ændret af, at HC Midtjylland scorede tre gange i kampens sidste to minutter. Heraf det sidste mål på straffekast ni sekunder før tid – i kølvandet på Bo Spellerbergs røde kort. De sidste sekunder løb ud, og KIF’erne kunne jublende strække armene i vejret og fejre en meget vigtig sejr på en svær udebane.

KIF’s målscorere: Bo Spellerberg, 9, Magnus Landin, 5, Philip Stenmalm, 3, Petter Øverby, 3, Olafur Gustafsson, Jens Svane Peschardt, Jacob Groes Hansen og Morten Bjørnshauge, hver ét mål.

Topscorere for HC Midtjylland: Esben Lie Hansen og Eivind Tangen, begge 4 mål.

Udvisninger: HC Midtjylland: 3, KIF: 4.

1426 tilskuere i Herning.