Arkiv

Haagen helten i hjembyen


Der var drama til det aller sidste, da KIF Kolding København her til aften spillede 23-24 imod et godt kæmpende Ribe Esbjerg-hold. I optakten blev det beskrevet hvor vigtigt forsvaret var for KIF Kolding København, og det var også defensiven der var i fokus i første halvleg, til trods for en manglende Petter Øverby. Især en mand var iøjnefaldende, nemlig Esbjergs egen avl, Søren Haagen, der stod med en vanvittig redningsprocent på 71%, da der var spillet 15 minutter. Det gode defensive udgangspunkt gjorde at Ribe-Esbjerg hele tiden hang efter, og aldrig fik lukket hullet for alvor. Da halvlegen var slut stod der 7-9 til KIF Kolding København, der dog havde et ekstra forsøg på frikast, og de bankede Philip Stenmalm op i hjørnet, og derfor kunne KIF Kolding København gå til pause med en velfortjent føring på 7-10. Hjemmeholdet kom anderledes motiveret ud til anden havleg, og især Jacob Holm, der blev fuldstændigt neutraliseret i første halvleg, viste prøver på sit store talent. Det lykkedes dog aldrig hjemmeholdet at bide sig fast i opgøret, for hver gang Ribe-Esbjerg kom op på siden af KIF, jamen så bed Bo Spellerberg og resten af KIF-mandskabet fra sig. Dog havde Ribe-Esbjerg flere store chancer for at lukke hullet, men hvad enten det var straffekast, kontra eller skud fra fritspil, jamen så stod Søren Haagen i vejen. At kampen skulle blive så tæt skyldes ikke mindst, at KIF-kæmpen, Cyril Viudes, lavede sine bidrag til årets brænderter, og især det ene skud, der endte mere end en meter forbi målet, fik smilende frem rundt i hallen. Dog blev det ikke tættere, end at Bo Spellerberg med 40 sekunder igen kunne bringe KIF foran med 23-24 på straffekast, og da Jacob Groes og Olafur Gustafsson sammen fik trukket en angrebsfejl på den tidligere KIF'er, Lukas Karlsson, så stod det klart, at KIF Kolding København tager to meget vigtige point. Det stod dog klart for alle og enhver, at kampens helt store stjerne, var drengen fra Esbjerg, Søren Haagen, der gjorde det grimme ved sin fødeby, da han stod med imponerende 43% - hvor mange af redninger kom på helt frie skud. KIF-målscorere: Bo Spellerbeg 5/10 (50%) Philip Stenmalm 5/10 (50%) Olafur Gustafsson 4/7 (57%) Magnus Landin 3/6 (50%) Jacob Groes 2/2 (100%) Morten Bjørnshauge 2/2 (100%) Cyril Viudes 2/4 (50%) Jens Svane 1/2 (50%)

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding