Arkiv

Vigtig KIF-sejr i vanvittig kamp


Bagud med 15-21 efter de første 30 minutter var der næppe nogen tilskuere i Gentofte Sportshal – eller hjemme ved tv-skærmene – som satsede så meget som en bøjet femøre på, at KIF’erne kunne rejse sig og vende det til en sejr. Men efter 60 minutters spil stod der ikke desto mindre 35-31 til KIF’erne efter en på mange måder vanvittig kamp mod Mors-Thy.

Ikke nok med, at KIF’erne viste sæsonens dårligste forsvarsspil i første halvleg. Der var ingen tacklinger og derfor også kun få målmandsredninger, og da samtidig Mors-Thy spillerne bombede mål ind fra bagspilspladserne samtidig med, at de scorede otte gange på hurtige kontraløb i første halvleg, hvor KIF’erne hele tiden halsede bagefter.

I første halvleg viste KIF’erne såmænd fornuftige takter rent angrebsmæssigt, men i anden halvleg ændrede kampen helt karakter, da KIF-træner Lars Frederiksen sendte Magnus Landin frem i et offensivt 5-1 forsvar. Mors-Thy spillerne havde tydeligvis meget svært ved at få rytme i angrebsspillet, og så begyndte KIF’s jagt på at komme tilbage i kampen. Efter otte minutter i anden halvleg bankede Philip Stenmalm sit ottende mål i kassen, og så var KIF’erne kun bagud med 20-23, og spændingen var tilbage i kampen.

Forinden var der bøvl med haluret i Gentofte Sportshal, som betød en spilafbrydelse på fem-seks minutter, og de samme var tilfældet få minutter senere. På tv-skærmen kunne man se, at det skabte voldsom frustration på Mors-Thy bænken, mens der i KIF-lejren var større fokus på spillet på banen. Og da spillet blev genoptaget efter 40 minutters spil reducerede Magnus Landin til 21-23 på et straffekast. Fire minutter senere kom KIF’s første føring – 24-23 – ligeledes på mål af Magnus Landin. Mors-Thy brød efterfølgende 11 minutters scoringspause og bragte sig også foran med 24-25, da der manglede 13 minutter af kampen.

Det var sidste gang nordvestjyderne var foran. Resten af kampen stod der KIF på. Forsvaret tacklede igennem, Søren Haagen havde masser af redninger i målet, og da både Bo Spellerberg og Philip Stenmalm blev mandsopdækket tog spillere som Olafur Gustafsson og ikke mindst unge Jacob Groes Hansen på fløjen over samtidig med, at Magnus Landin fortsatte med at score – både på straffe og i et tomt mål, og da Landin scorede sit ottende mål tre et halvt minut før tid var KIF-sejren sikker.

En vigtig sejr i en kamp, som på mange måder var vanvittig – med to halvlege som nat og dag – og en kamp, som i den grad beviser, at håndbold er et vidunderligt spil.

KIF’s målscorere:

Philip Stenmalm, 11, Magnus Landin, 8, Jacob Groes Hansen, 5, Bo Spellerberg, 4, Olafur Gustafsson og Morten Bjørnshauge, begge 3 samt Cyril Viudes, 1 mål.

Mors-Thys målscorere:

Nicolai Sommer og Marcus Dahlin, begge 7, Erik Thorsteinsen Toft og Henrik Tilsted, begge 4, Allan Toft Hansen, 3 og Nickolei Jensen, 2 mål.

Dagens man of the match hos KIF var: Philip Stenmalm.