Arkiv

Ære være Carl Poulsens minde

Det er med stor sorg, at vi i KIF Håndbold har modtaget meddelelsen om at Carl C Poulsen søndag er afgået ved døden. Carl har igennem fire årtier været med til at tegne KIF Håndbold og har helt frem til det sidste været aktiv i den klub, han har været med til at gøre til den mest vindende herrehåndboldklub i Danmark. Mens alle vores tanker går til Margit, børn og børnebørn vil vi gerne prøve at tegne et billede af hvordan vi i KIF Håndbold oplevede Carl C Poulsen.

Carls entre i KIF Håndbold er af den helt klassiske slags, da han som forældre kom med sine børn i hallen på Tvedvej. Og som det er så ofte med den slags engagerede forældre, så gik der ikke længe før den berømte lillefinger blev til en hel arm i det frivillige arbejde. Ud over fuld opbakning til KIFs pigeafdeling, blev der også ydet i den forretningsmæssige del og Carl var en af ophavsmændene til Danmarks første håndbold erhvervsklub, der så dagens lys i 1988. Carls interesse for det lokale erhvervsliv omkring håndboldklubben KIF, har altid haft en særlig plads i Carls hjerte. I erhvervsklubben Team KIF har Carl både haft plads i bestyrelsen og var i en periode også direktør.

I midten af 90’erne var KIFs bedste damehold begyndt at nærme sig de øverste nationale rækker. Og da blod jo altid er tykkere end vand og datteren Sine var en af de bærende kræfter på holdet allerede fra en helt ung alder var det naturligt at denne del af KIF fik lidt ekstra fokus fra Carl. Og det prægede alle i klubben og den indsats gjorde at KIF i 1998 spillede sig op i landets bedste række, hvor holdet var at finde indtil til udflytningen til Vejen for 10 år siden.

På samme tid var det lykkedes KIF Håndbold at overbevise bystyret i Kolding, at der skulle en større hal til, og da den stod færdig i 1996 var der en helt særlig plads til Carl. Det var nemlig bag mikrofonen, hvor 100-vis af ligakampe for både damer og herrer er blevet speaket af Carl.

En anden af Carls helt store KIF projekter var driften af KIFs tre profil og tema aviser. I et godt samarbejde med Berlingske Avistryk, styrede Carl sikkert udgivelse efter udgivelse i mere end 15 år. Det gik så godt at de tre årlige udgivelser ofte blev fuldt op af tema aviser i forbindelse med danske mesterskaber, Europa Cup triumfer og andre klubmæssige milepæle.

Carls primære job var at være politibetjent, og om en enkelt KIF’er i tidernes løb er blevet reddet fra en lille eller stor bemærkning, skal vi i denne sammenhæng, undlade at kommentere på, men Carl var også her afholdt. Og når der ikke var politi eller KIF på dagsordenen, så blev vandværket i Tved passet og Flisepudserne i Kolding havde i Carl et sikker aktivt, bare for at nævne nogle af ting der nød godt af Carls opmærksomhed.

Efter sin pension fra politiet er det golfklubben i Birkemose og ikke mindst bestyrelsesarbejdet i TREFOR og EWII, hvor han indtil sin død sad som næstformand, der har nydt godt af Carls engagement. Der har været rift om de timer døgnet havde til rådighed, men der var stadig tid til at følge børnebørnene, nu hvor det er blevet deres tur til at komme i hallen for at spille håndbold.

Carl C Poulsen blev i november 2015 optaget i KIF Håndbold Hall of Fame, som en anerkendelse for den indsats, der er blevet givet gennem de mange år.