Arkiv

KIF søger genoprejsning i Skanderborg


Efter 7-måls nederlaget i sidste uge til TTH Holstebro, skal KIF Kolding København nu søge en genoprejsning imod favoritdræberne fra Skanderborg Håndbold. For bare fire runder siden lignede Skanderborg et hold med kurs direkte ned i 1. division, da man kun havde hentet 2 point i sæsonens første ni kampe. Men sejre mod både Aalborg og BSV, samt en velspillet sejr imod SønderjyskE, gør at Skanderborg pludselig er et hold man bør frygte, også selvom oprykkerne fra Nordsjælland slog Skanderborg mellem BSV, og SønderjyskE-kampene. Det er derfor ingen walk-over, der venter KIF Kolding København lørdag eftermiddag, men Lars Frederiksens tropper må stadig være favoritter. Det kræver disciplin, gejst, og fight i 60 minutter, hvis KIF Kolding København skal hive to vigtige point med hjem fra Skanderborg. Den store nøgle til sejr er gemt i en svensk højrearm, der har voldt de fleste hold gevaldige problemer dette efterår. Philip Stenmalm er nemlig gået fra at være forsvars forsvarskrumtap til at være en general i begge ender af banen. Sammen med Morten Bjørnshauge udgør de en dødelig duo i midterforsvaret, mens KIF-legenden, Bo Spellerberg, er med til at spille Stenmalm til skud i angrebet. Hele 55 gange har Bo Spellerberg assisteret i denne sæson, hvilket er næst flest af alle i ligaen, kun overgået af Sebastian Skubbe i BSV. Svenske Stenmalm viser dog også, at han kan finde de andre spillere på banen, da han har afgivet den målgivende afleveringen 50 gange i de foregående 13 ligakampe. På topscorerlisten i ligaen er der et stykke vej til toppen fra Stenmalm, men på en delt 7. plads ligger svenskeren, med flotte 67 mål i 13 kampe. Faktisk er der kun to spillere i hele ligaen der har præsteret bedre end Philip Stenmalm på den såkaldte MEP-skala, der sammenligner alle faktorer i spillet. Kun REH-talentet, Jacob Holm, og Skjern-veteranen, Anders Eggert, har gjort det bedre end Stenmalm indtil videre. Man kan kun håbe, at Philip Stenmalm fortsætter de imponerende takter, når kampen mod Skanderborg bliver fløjtet i gang kl. 15 i morgen. Kampen bliver ikke vist i TV, men kan følges live på tophaandbold.dk