Arkiv

Fantastisk comeback af KIF med Bo i særklasse


Anført af en Bo Spellerberg i ren verdensklasse sikrede KIF Kolding København sig tidligt lørdag aften to overraskende, men ganske fortjente point, da holdet på en fantastisk slutspurt besejrede arvefjenderne fra GOG med 32-31 efter at have været bagud 11-13 ved pausen.

Sejrsmålet blev scoret af Bo Spellerberg, da han efter udløbet af de 60 minutters spilletid bankede bolden udenom GOG-muren og ind bag Ole Erevik i det fynske mål. Og således endte det med et lille håndbold-eventyr for KIF på sådan en småkølig lørdag februaraften, hvor temperaturen i Sydbank Arena til gengæld steg til noget nær kogepunktet hos de 3114 tilskuere, som overværede det højspændte håndbolddrama.

I første halvleg havde fynboerne overhånden. GOG kom bedst fra start og førte efter fem minutter med 4-1 og lidt senere med 9-5. KIF kom bedre med, og i KIF-målet havde Søren Haagen flere gode redninger, som betød, at KIF mindskede afstanden til 2-3 mål.

Men generelt skulle KIF’erne lede lidt mere efter brugbare løsninger for at komme til scoringer end fynboerne.

I anden halvleg var det også GOG, som tog teten, og man sad med lidt bange anelser, da GOG udbyggede føringen til 22-16 efter cirka ti minutters spil af halvlegen. Men her viste KIF’erne flot moral. Der blev sat mere fart på angrebsspillet, og det var ikke kun Bo, der var farlig. Philip Stenmalm og Nicolas Lundbye Kristiansen havde flere fremragende angrebsaktioner, Magnus Landin var træfsikker på fløjen og på stregen var der også power på indsatsen fra Morten Bjørnshauge, Petter Øverbye og Cyril Viudes, ligesom Søren Haagen i slutfasen også havde flere vigtige redninger.

2 ½ minut før tid fik Sebastian Augustinussen en udvisning, som på tilskuerpladserne fik frygten til at sprede sig for, at det kunne koste KIF point eller sejren. Men da KIF’erne var mest pressede og armen oppe hos dommerne sendte Magnus Landin et fantastisk underhåndsskud afsted, som gav KIF’erne føringen på 31-30. Fynboerne fik kort efter udlignet, men KIF’erne havde bolden det sidste halve minut. Lars Frederiksen tog time out 14 sekunder før tid. Efterfølgende blev KIF’erne fanget i infight med det fynske forsvar, men så tog Bo bolden i egen hånd og bragede frikastet ind til det forløsende sejrsmål. Det er den slags håndbold-eventyr er skrevet af, og det er det der gør håndbold til en ekstraordinær fed sport.

Og så må vi i øvrigt rose begge mandskaber for en håndboldkamp med masser af godt spil, få tekniske fejl og masser af action. Og vi der holder med KIF havde så lidt mere at glæde os over end fynboerne denne lørdag eftermiddag.

Og mon ikke alle KIF-fans er på plads igen i hallen nu på torsdag den 22. februar, klokken 20.30, hvor Sønderjyske kommer på besøg. Der er lagt op til et nyt drama på torsdag.

KIF’s målscorere:

Bo Spellerberg, 13 mål, Magnus Landin, 7, Nicolas Lundbye Kristiansen og Philip Stenmalm, begge 4, Morten Bjørnshauge, 3 og Sebastian Augustinussen, 1 mål.

GOG’s målscorere:

Emil Jakobsen, 6, Henrik Jakobsen, 5, Frederik Clausen, Mark Strandgaard og Lasse Møller, hver 4, Niclas Kirkeløkke og Lars Hald, begge 3 samt Jon Andersen og Magnus Jøndal, begge 1 mål.

3114 tilskuere overværede kampen i Sydbank Arena Kolding.