Arkiv

Et skuffende KIF-nederlag


Det blev lige så tæt og hektisk som i lørdags mod GOG, men torsdag aften kort efter klokken 22 måtte KIF Kolding København-spillerne og godt 2100 tilskuere i Sydbank Arena i Kolding sande, at træerne ikke vokser ind i himlen, da KIF led et skuffende nederlag på 29-30 mod Sønderjyske – efter 13-13 ved pausen.

Skal man sætte navn på KIF-nederlaget må man især konstatere, at Sønderjyskes unge venstre back, Aron Mensing spillede en storkamp med otte mål, ligesom den tidligere KIF-keeper, Thorsten Fries også i slutfasen havde en helt afgørende rolle, da KIF jagtede udligningen. Fries snuppede således det sidste skud fra KIF’s Jens Svane Peschardt, som kunne have givet uafgjort, men forinden havde Thorsten Fries også reddet tre KIF-straffekast, ligesom Sønderjyskes anden målmand, Kristian Pedersen også snuppede et straffekast fra Bo Spellerberg.

Samlet må man nok konstatere, at KIF Kolding København leverede en meget ujævn præstation med en langt højere fejlmargin end i lørdagens kamp mod GOG.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære med skiftende føringer til de to hold – uden at det spillemæssige niveau var prangende. Gæsterne fra Sønderjyske kom klart bedst ud til anden halvleg, hvor de gik fra pausestillingen 13-13 til en føring på 15-19 efter ni minutter. KIF kom også bagud med 20-23, men fik så en gylden periode, hvor ikke mindst svenske Philip Stenmalm var skarp med tre scoringer. KIF gik fra 20-23 til en føring på 25-23, men i stedet for at få ro på spillet, stressede KIF’erne med flere dårlige afslutninger, og så scorede gæsterne tre mål i træk og førte så med 25-26.

Slutfasen blev en hektisk omgang – med Sønderjyske i teten, og det holdt altså til sidste sekund, da Thorsten Fries ikke havde de store problemer med at snuppe den sidste afslutning.

KIF er stadig på den slutspilsgivende ottendeplads, men den kan Nordsjælland overtage på mandag, når holdet møder Tønder på hjemmebane. For KIF’erne ligner resten af sæsonen seks ”finaler”, hvor hver eneste kamp kan blive afgørende for om det i denne sæson skal hedde DM-slutspil eller et nervepirrende nedrykningsspil.

Og så bliver sagen i øvrigt ikke bedre af, at KIF’erne i resten af sæsonen må undvære holdets stærke højre back, Nicolas Lundbye Kristiansen, som i sidste sekund af kampen mod GOG i lørsdags brækkede en tommelfinger. Derfor sad han med hånden i gips torsdag aften i Sydbank Arena i Kolding.

KIF’s målscorere mod Sønderjyske:

Philip Stenmalm, 8, Bo Spellerberg, 7, Magnus Landin, 4, Morten Bjørnshauge og Petter Øverby, begge 3, Sebastian Augustinussen, 2, Jens Svane Peschardt og Olafur Gustafsson, begge 1 mål.

Sønderjyskes målscorere:

Aron Mensing, 8, Alexander Hansen 5, Mikkel Kjær Møller 5, Kasper Olsen 3, Chris Holm Jørgensen, Christian Jensen, Adam Nyfjäll og Frederik Børm hver to mål samt Kenneth Bach Hansen, et mål.

2105 tilskuere overværede kampen