Arkiv

KIF er storfavorit onsdag aften


I denne sæson har der været mange kampe, hvor KIF Kolding Københavns håndboldligamænd ikke på forhånd har været i rollen som storfavoritter. Det er holdet til gengæld onsdag aften, når HC Midtjylland kommer på besøg i Sydbank Arena i Kolding.

HC Midtjylland er som bekendt her efter VM-pausen i januar blevet voldsomt decimerede som følge af alvorlige økonomiske problemer for klubben. Det har betydet, at holdet har sagt farvel til ni markante ligaprofiler – heriblandt de to norske landsholdsspillere Espen Lie Hansen og Eivind Tangen. Senest kom det frem tirsdag, at også holdets målmand, Anders Petersen – med en fortid hos KIF – er ligaspiller nummer ni, som siger farvel til HC Midtjylland, og dermed er det af holdets faste stab af profiler kun fløjspilleren Jørgen Rasmussen og stregspilleren Jacob Østergaard som er tilbage sammen med en lang række unge talenter og udviklingsspillere.

Åreladningen hos HC Midtjylland har da også resulteret i en række store nederlag, men midtjyderne fortjener alligevel stor respekt for, at de i alle kampe er gået til sagen med god energi og ikke bare har "lagt sig ned".

Hos KIF Kolding København er fokus forud for kampen onsdag aften, at holdet skal fortsætte det fornuftige spillemæssige niveau, som med en storspillende Bo Spellerberg i hovedrollen, et godt forsvar og en stærk Søren Haagen gav to point i sejren på 27-25 over Tønder. For KIF’erne gælder det om igen at få forsvaret i rette omdrejninger og om at minimere de tekniske fejl og om at holde fokus på opgaven som naturligvis er at hente de to point uden al for megen slinger i valsen. Og uanset den forventede styrkeforskel på de to mandskaber onsdag aften har man så i KIF-lejren altid behørig respekt for modstanderen. Det vil man givetvis også kunne se onsdag aften, klokken 18.30 i Sydbank Arena, hvor kampen mellem KIF Kolding København og HC Midtjylland fløjtes i gang.