Arkiv

KIF kan sikre sig slutspilsplads


Der står rigtig meget på spil, når KIF Kolding København tirsdag aften klokken 18.30 løber på banen i Sparkassen Thy Arena i Nykøbing Mors, hvor hjemmeholdet Mors-Thy Håndbold tager imod i en meget afgørende næstsidste kamp i 888-ligaens grundspil.

Mors-Thy skal vinde for at bevare chancen for en plads i DM-slutspillet. KIF Kolding København kan med minimum uafgjort sikre sig én af de otte eftertragtede slutspilspladser.

Efter lørdagens sejr på 31-27 over en anden af slutspilsaspiranterne Ribe-Esbjerg HH er det et KIF-mandskab med en god tro på egne evner, som drager nordpå tirsdag.

-Vi ved, at der venter os en stor sportslig udfordring. Mors-Thy har et rigtig stærkt hold med bagspillerne Erik Thorsteinsen Toft og Marcus Dahlin som de helt store profiler. De har mange andre profiler, men kan vi stå lige så godt i forsvaret som vi gjorde i anden halvleg i lørdags har vi gode muligheder for at hente point, mener KIF-træner Lars Frederiksen.

I lørdags bevarede KIF’erne roen, selvom holdet var bagud med 13-17 ved pausen – og senere 15-20 i anden halvleg, og et tilsvarende kampbillede var såmænd også tilfældet, da KIF’erne mødte Mors-Thy i den første kamp i denne sæson mellem de to klubber.

Her blev KIF’erne spillet vind og skæve i første halvleg, hvor der var åbent hus i KIF-forsvaret og holdet var bagud med 15-21 ved pausen. Men KIF’erne fik i den grad vendt billedet i anden halvleg, og så endte det til slut med en 35-31 sejr til KIF.

-Den kamp kan vi ikke bruge til så meget lige nu. Men vi ved, at vi skal spille med stor omtanke i angrebet og minimere antallet af tekniske fejl. Og kan vi så få forsvaret op i de rette omdrejninger er mulighederne gode, mener Lars Frederiksen.

Modstanderen Mors-Thy Håndbold er normalt et meget stærkt hjemmehold, men KIF’erne kan måske lune sig lidt ved den kendsgerning, at nordvestjyderne lige nu er ligaens mest formsvage mandskab – bortset fra HC Midtjylland. Inden tirsdagens kamp har Mors-Thy således tabt syv af de seneste otte ligakampe. Det ændrer dog givetvis ikke på, at der venter en tæt og spændende kamp tirsdag fra klokken 18.30, hvor TV2 Sport viser kampen direkte fra Sparkassen Thy Arena.