Arkiv

Et spændende DM-slutspil venter for KIF


GOG, BSV og Nordsjælland venter forude for KIF i det kommende slutspil om DM. Det er kendsgerningerne, der ligger fast onsdag aften efter, at KIF Kolding København selv gjorde arbejdet færdigt og kvalificerede sig til slutspillet ved at vinde 29-23 over Skanderborg efter en føring på 16-12 ved pausen.

Det skete for øjnene af 3714 tilskuere i Sydbank Arena i Kolding, og det skete efter en KIF-præstation, hvor der var en del udsving undervejs.

I første halvleg havde KIF fuldt styr på begivenhederne, og fire måls føringen var ikke mindst en realitet på baggrund af en fremragende indsats af Søren Haagen i KIF-målet. Han snuppede blandt andet to straffekast og havde adskillige fremragende redninger i øvrigt i en halvleg, hvor KIF’erne også var effektive i angrebet.

I anden halvleg kom der grus i maskineriet hos KIF, som ganske vist kom foran med fem mål – 17-12 – men herefter begyndte KIF’erne at lave flere fejl samtidig med, at et ganske velspillende Skanderborg-hold, som kunne spille frigjort, halede ind på KIF. Da Kasper Irming i det 17. minut i anden halvleg reducerede til 19-20 begyndte nervøsiteten at brede sig i Sydbank Arena.

Efterfølgende scorede Bo Spellerberg på straffe, Haagen hev en superredning frem og Philip Stenmalm hamrede en kanonkugle i kassen – og så førte KIF i en håndevending med 22-19. Fra det 51. til det 54. minut scorede KIF’erne yderligere fire mål i træk, og her var det ikke mindst spillere som Sebastian Augustinussen og Jens Svane Peschardt, som førte an i løjerne, og med en føring på 26-19 i det 55. minut havde KIF’erne afgjort kampen med seks kasser i træk – og en fremragende Søren Haagen på kassen.

I de sidste fem minutter blev der byttet mål, og så endte det med en sejr på 29-23 og masser af jubel i Sydbank Arena.

Med sejren slutter KIF på sjettepladsen i grundspillet, og KIF’erne er dermed i slutspilspulje B med GOG, (nr. 2), BSV (nr. 3) og Nordsjælland (nr. 7 i grundspillet.)

Slutspilspulje består af: Skjern, Aalborg Håndbold, TTH Holstebro samt Århus Håndbold.

Slutspillet starter onsdag den 11. april.

KIF’s målscorere:

Philip Stenmalm, 7, Jens Svane Peschardt, 6, Magnus Landin, 5, Sebastian Augustinussen og Petter Øverby, begge 4, Bo Spellerberg, 2 og Morten Bjørnshauge 1 mål.

Topscorere Skanderborg: Jonas Samuelsson og Frederik Ladefoged, begge 4 samt Kasper Irming, 4 mål.

3714 tilskuere i Sydbank Arena Kolding.

Billetter til slutspillet sættes til salg på KIF.DK i den nærmeste fremtid.