Arkiv

God KIF-moral rakte ikke mod BSV


Det stærkt skadesramte KIF-mandskab uden tre stamspillere viste god moral, da holdet flere gange kom tilbage efter store BSV-føringer, men da kampen skulle afgøres stressede KIF’erne med afslutninger, som ikke var tilstrækkeligt kvalificerede mod BSV’s andenmålmand, Sebastian Frandsen.

Og så endte den første slutspilskamp med et KIF-nederlag mod BSV på 27-32 efter, at midtjyderne havde ført med 13-17 ved pausen.

Ved stillingen 25-27 til BSV – seks et halvt minut før tid – reddede Søren Haagen i KIF-målet et straffekast fra BSV’s Jacob Lassen. KIF fik bolden og kunne reducere BSV’s forspring til et enkelt mål, men i det efterfølgende angreb begik KIF’s Jens Svane Peschardt desværre en teknisk fejl, og et halvt minut senere var det så BSV’s Nikolaj Øris Nielsen, der med sit niende mål gjorde det 25-28, og dermed for alvor bragte BSV på sejrskurs.

I slutminutterne skulle KIF’erne så forcere, og her endte hovedparten af afslutningerne i næverne på BSV’s store keeper, Sebastian Frandsen.

Det ændrer ikke på hovedindtrykket af, at det smalt besatte KIF-mandskab viste, at holdet har tænkt sig at spille en rolle i dette års DM-slutspil.

Fra start gik KIF’erne offensivt til værks ved at spille syv mod seks, når holdet var i angreb. Det var i erkendelse af, at KIF’erne i fraværet af stamspillere som Nicolas Lundbye Kristiansen og Olafur Gustafsson manglede skudkraft ude bagfra. Det betød, at der blev satset meget på indspil til KIF’s tre stregspillere, og det var langt hen ad vejen en succes mod det kompakte BSV-forsvar.

Til gengæld skal KIF’s eget forsvar lige steppe ti procent op, for ikke mindst i første halvleg var der lidt for mange huller i KIF-forsvaret, hvilket ikke efterlod voldsomt gode betingelser for Søren Haagen og Marcus Cleverly i KIF-målet.

KIF’erne spiller slutspilskamp nummer to søndag, klokken 20.30 i Gudme mod GOG.

KIF’s målscorere mod BSV:

Bo Spellerberg, 6 (2), Morten Bjørnshauge, 6, Sebastian Augustinussen, 5, Philip Stenmalm, 4, Petter Øverby og Cyril Viudes, begge 2, Jens Svane Peschardt og Jeppe Larsen, begge 1 mål.

BSV’s topscorere:

Nikolaj Øris Nielsen, 9, Sebastian Skube og Jesper Nøddesbo, begge 5 samt Nikolaj Markussen, 4 mål.

Udvisninger:

KIF: 2, BSV: 4

2174 tilskuere i Sydbank Arena Kolding