Arkiv

Vigtig sejr til KIF over Nordsjælland


I 56 minutter var KIF Kolding København i relativ fuld kontrol i slutpilskampen i Hillerød mod Nordsjælland Håndbold. Det lignede således afgørelsen, da Morten Bjørnshauge scorede i et tomt mål til 25-21 til KIF efter en tabt nordsjællandsk bold. På det tidspunkt stod tiden på 56.20 på haluret.

Men de sidste tre minutter og 40 sekunder blev et vanvittigt heftigt drama, som først blev afgjort få sekunder før tid, da hjemmeholdet ikke kunne nå at svare igen på det, der på det tidspunkt var reduceret til en KIF-føring på 26-25 – som også endte med at blive kampens resultat. At det blev så tæt skyldtes blandt andet, at KIF i de sidste par minutter måtte spille fire mod seks efter udvisninger til først Morten Bjørnshauge og efterfølgende Jens Svane Peschardt.

Hos hjemmeholdet sluttede det hele i frustration. Hos KIF med stor glæde over en hårdt tilkæmpet sejr, som betyder, at KIF’erne stadig lever i slutspillet. Betingelserne er godt nok svære for KIF’erne, som givetvis skal vinde de tre sidste kampe for stadig at have en semifinalechance.

Men så klogt som KIF’erne spillede søndag aften i Gudme og igen onsdag aften i Hillerød er intet umuligt.

KIF’erne blev anført af en fremragende Søren Haagen i målet. Han stod i første halvleg med en redningsprocent på over 40, og var i høj grad manden bag pauseføringen til KIF på 13-9.

Samtidig spillede KIF’erne særdeles klogt og stort set uden fejl i 7 mod 6 spillet, og KIF’erne havde såmænd også forholdvis godt styr på hjemmeholdets to kanoner i bagkæden, Johan Meklenborg og Nicolai Pedersen.

Samtidig spillede KIF’erne klogt i angrebet med gode indspil til Bjørnshauge, Øverbye og Viudes på stregen, og mens hjemmeholdet gik op og markerede Stenmalm og Spellerberg var en spiller som Jens Svane Peschardt en vigtig mand for KIF. Han bevarede roen og overblikket, og fordelte gode bolde til Sebastian Augustinussen og Jeppe Larsen på fløjen.

Og netop unge Jeppe Larsen. Ja, godt nok havde han flere missere fra fløjen, men han lavede også fire meget vigtige mål, og ikke mindst KIF’s sidste mål til stillingen 24-26 44 sekunder før tid. Her bevarede den unge mand roen. Og så leverede han også en lækkerbisken, da han fra fløjen spillede Bjørnshauge helt fri til en scoring fra stregen.

Og nok så afgørende i anden halvleg var igen Søren Haagen i KIF-målet, som blandt andet diskede op med en fantastisk dobbeltredning fem minutter før tid. Det fik hans gamle GOG-træner, Bent Nyegaard bag mikrofonen på TV2 Sport til at udbryde: ”Haagen, du er for vild”. Og vild det var han. Vildt god! Og så må man i øvrigt slå fast, at KIF-sejren onsdag aften blev skabt på en helstøbt holdindsats.

En holdindsats, som i den grad bør belønnes med, at der nu kommer rigtig mange tilskuere i Sydbank Arena Kolding, når KIF Kolding København på onsdag den 25. april, klokken 18.30 tager imod GOG. Køb billet til denne kamp lige her!

KIF’s målscorere:

Morten Bjørnshauge og Bo Spellerberg, begge 6, Jeppe Larsen og Sebastian Augustinussen, begge 4, Philip Stenmalm, Petter Øverbye og Jens Svane Peschardt, hver to mål.

Topscorere Nordsjælland Håndbold:

Johan Meklenborg, 8 og Nicolai Pedersen, 7 mål.

Udvisninger:

Nordsjælland: 1, KIF: 4.