Arkiv

KIF-sejr i vidunderlig vanvittig kamp


Man må bare bøje sig i støvet for KIF Kolding Københavns skadesplagede og decimerede ligamandskab. Onsdag aften skabte KIF’erne en ny stor overraskelse i DM-slutspilspuljen, da holdet efter en vidunderlig og sine steder vanvittig kamp besejrede én af de klare DM-favoritter, GOG, med 33-32 efter at KIF’erne var bagud med 13-17 ved pausen.

Det endte med at blive et hæsblæsende drama i Sydbank Arena Kolding for øjnene af 3145 tilskuere, som i den grad levede med og rejste fra deres sæder i hallen i det sidste kvarter af kampen, hvor KIF’erne ikke bare indhentede den fynske føring, men også bragte sig i front. Første gang KIF’erne kom på omgangshøjde med GOG var da Bo Spellerberg udlignede på et straffekast til stillingen 25-25 efter 13 minutters spil i anden halvleg.

To et halvt minut senere var taget ved at lette i hallen, da Petter Øverby erobrede bolden og løb afsted i et kontraløb og med målet til 26-25 sørgede for KIF’s første føring siden 1-0.

I resten af kampen var KIF’erne et mulehår foran GOG, og i slutfasen var det en kombination af kontant KIF-forsvarsspil, vigtige redninger fra Søren Haagen samt afgørende scoringer fra blandt andet Jens Svane Peschardt, som fik kampen til at tippe til KIF’s fordel.

KIF praktiserede igen gennem hele kampen overtalsspillet syv mod seks, men i modsætning til de to foregående kampe blev KIF’erne i første halvleg fire gange straffet, da GOG erobrede bolden og kastede den i det tomme KIF-mål.

De fejl lavede KIF’erne ikke i anden halvleg, og det er også én af forklaringerne på, at KIF’erne vandt kampen og dermed bevarede chancen for fortsat at spille sig i DM-semifinalen.

Hos KIF var det en fremragende holdpræstation, som var baggrunden for den flotte sejr. Men to af holdets unge spillere skal fremhæves. Sebastian Augustinussen med syv og Jeppe Larsen med seks scoringer fra hver sin fløj bidrog i den grad til sejren. I forsvaret leverede Petter Øverbye, Philip Stenmalm og Morten Bjørnshauge en jætteindsats, og i angrebet var Bo Spellerberg som sædvanlig et meget vigtigt omdrejningspunkt hos KIF. Bo spillede med passion og glød og viste – som så mange gange før i denne sæson – at han med sine aktioner finder medspillerne selv i de allermest umulige positioner og uanset hvor lidt spillerum han har. Og så er det i øvrigt også værd at bemærke, at KIF’erne kunne vinde på en dag, hvor et af holdets stærkeste angrebsvåben, svenske Philip Stenmalm, netop i angrebet spillede en kamp ret meget på det jævne.

Når man tænker på, at GOG’erne råder over et arsenal på fem-seks bagspillere – med Niclas Kirkeløkke i spidsen – som kunne bombe mål ind på samlebånd, er KIF-sejren så meget desto mere imponerende i betragtning af, at KIF’erne lige nu kun råder over to-tre bagspillere. Endelig er der grund til at glæde sig over, at KIF’s Olafur Gustafsson fik et overraskende og pludseligt come back. Olafur var primært med i forsvaret, og her leverede han også sit vigtige bidrag til, at KIF’erne nu på næste torsdag den 3. maj kan tage til Silkeborg og møde BSV og her stadig have en chance for at spille sig i en DM-semifinale. Det er i sig selv fantastisk for det skadesplagede KIF-mandskab – og det er i den grad værd at bøje sig i støvet for!

KIF’s målscorere:

Sebastian Augustinussen, 7, Jeppe Larsen, 6, Bo Spellerberg, 5, Morten Bjørnshauge, Jens Svane Peschardt og Petter Øverby, hver 4, Philip Stenmalm, 2 samt Cyril Viudes, 1 mål.

GOG’s målscorere:

Niclas Kirkeløkke, 8, Lasse Kjær Møller, Frederik Clausen ogMark Strandgaard, hver 4 mål, Frederik Bo Andersen, 3, Emil Jakobsen, Henrik Jakobsen og Magnus Jøndal, hver 2, Gøran Søgaard Johannsen og Torsten Laen, begge 1 mål.

Udvisninger: KIF: 3, GOG: 6

Tilskuere: 3145 i Sydbank Arena Kolding