Arkiv

Flot KIF-comeback rakte ikke


Da der manglede to minutter af torsdag aftens altafgørende slutspilskamp mellem BSV og KIF Kolding København var stillingen 30-28 til hjemmeholdet. KIF havde bolden og chancen for at reducere hjemmeholdets føring til to mål. KIF-angrebet løb imidlertid ud i sandet, og så endte det i stedet med, at BSVs fyrtårn, Nikolaj Markussen kunne banke bolden i mål til slutstillingen 31-28 og dermed cementere hjemmeholdets plads i DM-semifinalen på KIF’s bekostning.

Men KIF-spillerne viste igen fantastisk flot moral, da holdet kom tilbage fra de ”døde” ved stillingen 28-19 til BSV efter 44 minutters spil. Fra det tidspunkt indledte KIF-spillerne en hæsblæsende slutspurt, som ikke var så langt fra at lykkes. Der blev taget mere fat i forsvaret. Marcus Cleverly kom på mål og havde flere fremragende redninger, og KIF’s angrebsspil syv mod seks begyndte at sidde bedre i skabet samtidig med, at Bo Spellerberg i den grad også steppede op både med egne scoringer og frispilninger til holdkammeraterne. Samtidig blev BSV’s angrebsspil meget forkrampet i kampens sidste kvarter, og så endte en kamp, som ellers syntes afgjort altså lige pludselig med at blive spændende.

Når det er sagt og skrevet – ja, så må man også konstatere, at KIF’erne leverede en skidt første halvleg, som endte 18-11 til BSV. Indledningen var rigtig skidt. Bagud 1-6 efter mindre end seks minutters spil – blandt andet med tre BSV-scoringer i tomt mål. Og i resten af halvlegen blev det ikke meget bedre. KIF’erne fik ikke tacklet på spillerne i BSV’s bagkæde, Nikolaj Markussen, Nikolaj Øris Nielsen, Sebastian Skube og Jacob Lassen, som næsten kunne score efter behag på Søren Haagen i KIF-målet, som heller ikke fik ret meget hjælp af KIF-forsvaret.

Det hele blev altså meget bedre i kampens sidste kvarter, da KIF’erne endnu engang viste meget flot moral, men det ændrer ikke på, at BSV snuppede semifinalepladsen, hvilket så heller ikke kan siges at være ufortjent.

KIF’erne slutter sæsonen i ligaen på søndag klokken 16.00 i Arena Syd i Vamdrup, og her har spillerne i den grad fortjent massiv opbakning i kampen mod Nordsjælland – også selvom der i den kamp ikke er så meget andet end æren at spille for. KIF har i denne sæson spillet et langt bedre slutspil end i sidste sæson, og på søndag vil der så også være flere KIF-profiler, som der skal siges farvel til. Også derfor er der al mulig grund til at møde op i Arena Syd på søndag.

Målscorere:

BSV: Johan Hansen, 8, Nikolaj Øris Nielsen og Sebastian Skube, begge 6, Nikolaj Markussen, 3, Jacob Lassen, 2, Michael V. Knudsen, Jesper Nøddesbo, Stefan Hundstrup og Rasmus Jensen, hver ét mål.

KIF: Bo Spellerberg, 10, Jens Svane Peschardt og Philip Stenmalm, begge 5, Sebastian Augustinussen, 4, Petter Øverby samt Jeppe Larsen, begge 2 mål.

Udvisninger: BSV: 5, KIF: 5

Tilskuere: 2314 i Jysk Arena Silkeborg