Arkiv

KIF-sejr i munter angrebskamp


KIF Kolding Københavns mandlige ligahold sluttede DM-slutspillet på dagens hjemmebane i Arena Syd med at besejre Nordsjælland Håndbold med 39-36 efter en KIF-føring på 20-19 ved pausen.

Dermed slutter KIF’erne slutspilspuljen med særdeles respektable syv point for de seks kampe. To point færre end BSV, som kvalificerede sig til DM-semifinalen.

Som cifrene i dagens kamp mod Nordsjælland Håndbold antyder, var det ikke forsvarsspillet, som var i højsædet hos hverken KIF eller Nordsjælland. Der blev til gengæld spillet angrebsspil over stok og sten, og i kampens indledende fase var det med gæsterne i teten. I første halvleg profiterede Nordsjælland af flere fejl i KIF’s angrebsspil. KIF’erne havde det svært mod gæsternes offensive forsvar, så alene i første halvleg scorede Nordsjælland syv gange i tomt mål som følge af KIF’s syv mod seks-spil.

Men mod slutningen af første halvleg fik Bo Spellerberg sat spillet bedre op, ligesom en spiller som islandske Olafur Gustafsson kom ind i angrebet og viste både vilje og masser af skudstyrke. Samtidig afløste Marcus Cleverly Søren Haagen i KIF-målet. Haagen havde ikke fået meget hjælp af sit forsvar, men Cleverly kom ind og havde flere redninger, som gjorde, at KIF’erne kunne gå til pausen med en et-måls føring.

I anden halvleg tog KIF’erne teten, og da Olafur Gustafsson efter 41 minutters spil bragte KIF foran med 28-24 syntes det som om KIF’erne havde kampen under kontrol. Men så fulgte fem minutter med en lille håndfuld KIF-fejl, og så stod der pludselig 28-28. Fra stillingen 29-29 efter 46 minutters spil fulgte så fem rigtig gode KIF-minutter med seks scoringer på stribe.

Efter knap 51 minutter var stillingen 35-29 til KIF – og selvom gæsterne kom en anelse tættere på i de sidste ni minutter ændrede det ikke på, at KIF’erne kørte en rimelig sikker sejr i hus – efter en flot angrebskamp, men også en kamp, hvor intensiteten i forsvaret var noget af en mangelvare. Det er der ingen grund til at brokke sig over. De 1000 tilskuere i Arena Syd fik en munter angrebskamp, hvor Bo Spellerberg endnu engang styrede KIF’s spil med gode afslutninger og ditto indspil til Petter Øverby og Morten Bjørnshauge på stregen eller med diagonalafleveringer til KIF’s fløje, som også var træfsikre denne søndag eftermiddag. Det gælder fødselsdagsbarnet Sebastian Augustinussen, som spillede en flot kamp og også bankede et par perler ind fra pladsen som højre back, men det gælder også spillere som Jeppe Larsen, Jens Svane Peschardt og Jacob Groes Hansen.

Dagen var så også dagen, hvor der blev sagt farvel til seks spillere fra KIF-truppen: Magnus Landin, Nicolas Lundbye Kristiansen, Morten Bjørnshauge, Philip Stenmalm, Petter Øverby samt den unge målmand Anders Lynge. Vi ønsker dem held og lykke og tak for indsatsen i KIF-trøjen.

For KIF’erne er status på sæsonen en sjetteplads i grundspillet – en tredjeplads i slutspilspuljen, og så lige at vi manglede to point for at komme i DM-semifinalen. Samlet set er det ikke så ringe – det er faktisk mere end godkendt.

For KIF’erne mangler nu kun én vigtig sportslig udfordring i denne sæson, nemlig pokalkampen på fredag i Freja Arena i Skive, hvor 1. divisionsholdet Skive FH er modstanderen, som KIF skal overvinde, hvis holdet vil være med i 1/8-finalen i pokalturneringen, som spilles som optakt til den nye sæson, der starter i september.

KIF’s målscorere mod Nordsjælland: Bo Spellerberg og Petter Øverby, begge 7, Olafur Gustafsson, 5, Morten Bjørnshauge, 4, Philip Stenmalm og Jens Svane Peschardt, begge 3, Jeppe Larsen og Jacob Groes Hansen, begge 2 mål.

Nordsjællands målscorere, Aku Kreutzmann, 8, Oliver Roepstorff og Lasse Uth, begge 6, Christian Køhler, 4, Andreas Nielsen og Jesper Dahl, begge 3, Carl-Emil Haunstrup og Nichlas Poulsen, begge 2 samt Anders Mose og Jacob Skaksen, begge 1 mål.

Udvisninger: KIF: 4, Nordsjælland: 2

Tilskuere: 1000 i Arena Syd i Vamdrup