Arkiv

Den Gyldne Hånd støtter altid KIF


De var med i fredags i Skive, da KIF Kolding København spillede sæsonens sidste kamp og kvalificerede sig til 1/8-finalen i pokalturneringen, Santander Cup.

Medlemmerne af KIF’s fanklub, Den Gyldne Hånd, er der altid og de bakker altid KIF-spillerne entusiastisk op – og det gør de både, når det går godt og når det går knap så godt.

-Ja, det er en selvfølge. Vi er fans i med- og modgang, og i de seks år KIF Kolding København har eksisteret har vi været med til samtlige kampe på både ude- og hjemmebane, siger Steen Møller, formand for Den Gyldne Hånd.

I denne sæson har det været sjovere at være KIF-fan end det var i sidste sæson, mener Steen Møller.

-Det har det helt klart. Vi sluttede på sjettepladsen i grundspillet. Vi fik syv point i de seks slutspilskampe, hvor vi i sidste sæson fik nul point. Og vi var med i kampen om en plads i DM-semifinalen. Det er resultater, som er mere end godkendt. Men det bedste er, at vi i denne sæson havde et hold, hvor der godt nok var færre stjernespillere, men til gengæld har de spillere, som var med på holdet vist, at de spillede med hjertet. Selvom vi var bagud med fem-seks mål, så har spillerne fightet sig tilbage. Det så vi ikke mindst med kampene mod GOG, hvor spillerne viste fantastisk moral. Men vi så det også i den afgørende slutspilskamp mod BSV, hvor vi var bagud med ni, men alligevel fighter os tilbage, selvom vi til sidst endte med at tabe kampen med tre mål, siger Steen Møller.

Han glæder sig også over, at flere af de unge spillere i denne sæson gik ind og fik vigtige roller på holdet.

-Spillere som Jens Svane Peschardt, Jacob Groes Hansen, Sebastian Augustinussen og Jeppe Larsen fik vist, at de også i de store kampe kunne holde et højt niveau. Det viser, at der er noget at bygge på i fremtiden. Jeg er sikker på, at vi også i næste sæson får et rigtig stærkt hold, selvom en række profiler siger farvel. Jeg håber og tror på, at vi med et KIF-hold med Bo Spellerberg som det spillemæssige omdrejningspunkt får et KIF-hold med både rutine og ungdom, og så kan vi også i de kommende sæsoner spille med der, hvor det er sjovt, siger fanklubformanden.

Den Gyldne Hånd har et medlemstal på cirka 140, og det har i de seneste seks sæsoner ligget stabilt mellem 130 og 150 medlemmer.

-I snit har vi været over 40 medlemmer med på turene til udebanekampene. Vi var over 70 fans med til kampe i både Gudme og Sønderborg. Da vi onsdag aften klokken 20.30 spillede slutspilskamp i Hillerød mod Nordsjælland var vi kun 17 afsted, og her kørte vi i privatbiler, og kom først hjem klokken 2 om natten. Den er sej, når man skal op på arbejde næste morgen. Men spillerne sørgede på banen for, at vi fik en fest, og selvom vi kun var 17 afsted larmede vi som om vi ”ejede” hallen i Hillerød, siger Steen Møller om én af mange gode oplevelser i den sæson, der nu er overstået for KIF’s vedkommende.

-KIF har sørget for, at vi har haft nogle fantastiske oplevelser. Det havde vi, da vi i Brøndby spillede uafgjort mod Barcelona og da vi i Kolding lammetævede Flensborg med 14 mål i Champions League. Men der er vi ikke lige nu, og så er det vigtigt, at man ikke kun er fan i medgangstider, men også når man, som KIF gør det nu er i gang med at bygge noget nyt op. Derfor kan man roligt regne med, at vi er med på sidelinjen igen i næste sæson. Nu trækker vi lige vejret og genopbygger formen i sommerferien. Så får den ikke for lidt med entusiasmen, når vi igen er klar til den nye håndboldsæson i slutningen af august, lover Steen Møller på vegne af KIF’s fanklub, Den Gyldne Hånd.