Arkiv

Anders Oechsler: Vi vender tilbage til rødderne i KIF


Anders Oechsler havde for tre uger siden sin første arbejdsdag på KIF’s håndboldkontor i Sydbank Arena. I stillingen som kommerciel ansvarlig samt salgs- og marketingschef skal han sammen med en anden tidligere stor håndboldprofil, Lars Krogh Jeppesen, som er salgs- og sportsansvarlig, skabe fundamentet for, at det nye KIF Kolding kommer tilbage til toppen af dansk håndbold. Anders Oechsler er ligesom Lars Krogh Jeppesen fuld af optimisme, gå på mod og tro på, at missionen nok skal lykkes. Men der venter hårdt arbejde, for det handler i første række om at få skabt fundamentet, så det nye KIF Kolding rent økonomisk bevæger sig på sikker grund. Derfra skal de sportslige resultater så skabes.

Anders, hvad bliver dine konkrete arbejdsopgaver i stillingen som salgs- og marketingschef?

-Der er mange forskellige opgaver. Salg af sponsorater, pleje af sponsorer, skabe netværk mellem sponsorerne, skabe en masse relationer, men også at skabe synlighed om KIF Kolding. Og så skal jeg også stå for den daglige drift af vores håndboldkontor, hvor vi er fem ansatte. Der bliver nok at se til. Men jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med Lars Krogh Jeppesen, trænerteamet, administrationen og alle andre i og omkring klubben, understreger Anders Oechsler.

Hvad bliver den største forskel på KIF Kolding København, som vi har kendt i seks sæsoner og det nye KIF Kolding?

-Forskellen bliver, at vi vender tilbage til rødderne, hvor al aktivitet kommer til at foregå i Kolding by og kommune og i lokalområdet som helhed. Vi ønsker at skabe meget mere nærvær, så flere mennesker forbinder sig med klubben. KIF Kolding har i mange år været ét af landets stærkeste brands inden for elitesport, men nu er vi i en situation, hvor vi arbejder hårdt på at få nulstillet det økonomiske udgangspunkt, så vi kan skabe de betingelser, der skal til for at vi kan kigge fremad og arbejde langsigtet.

Hvordan vil I sikre, at det nye KIF kommer ud over rampen og får skabt den massive opbakning, som tidligere betød, at Koldinghallen var den bedste hjemmebane og den hal modstanderne frygtede mest?

-Vi tror på, at vi i den proces, som vi nu er gået i gang med, kan skabe den synlighed om holdet og klubben, som betyder, at opbakningen stiger. Alle de unge, som spiller i klubben vil nu på daglig basis kunne møde de ligaspillere, som de kan opleve til kampene hver anden weekend gennem sæsonen. Den hårde kerne af fans har holdt fast i KIF i de seneste svære sæsoner. Det er de folk, som virkelig brænder for klubben. Men jeg er sikker på, at vi både kan få mange af de gamle fans tilbage og samtidig få nye fans til at komme og bakke os op. Men samtidig understreger vi, at man også skal være realistisk med forventningerne. Det er en langsigtet proces at komme tilbage til toppen af dansk håndbold.

KIF har i de seneste sæsoner trukket lidt for mange negative overskrifter og fået for megen dårlig omtale. Hvordan får I vendt det og kommer ind i en positiv spiral?

-Det gør vi ved at række ud til folk. Vi skal have plads til alle, som vil se topsport og have store oplevelser via håndbolden. Det gælder både fans og sponsorer. Vi skal have plads til alle sponsorer – både små og store – og vi skal skabe netværk, så sponsorerne kan bruge deres sponsorater til både at få nye partnere og samtidig skabe oplevelser for medarbejdere og andre. Samtidig vil vi satse på, at vi med vores kommunikation er med til at skabe transparens, så folk ved hvad der foregår i og omkring klubben. Men vi er godt klar over, at vi skal have fart på, for i næste måned begynder den nye håndboldsæson. Så det er en stor opgave, der venter os.

Store profiler som Bo Spellerberg, Magnus Landin og Philip Stenmalm er væk. Hvem bliver de nye store profiler, som skal trække læsset?

-Vi får tilgang af nogle rigtig spændende spillere. Spillere, som har alle betingelser for at blive profiler i KIF. Nye spillere i nye omgivelser kan skabe basis for noget spændende. Vi får et hold med en god blanding af erfarne ligaspillere og unge talenter. Men i stedet for at nævne enkelte navne tror jeg på, at det bliver kollektivet, som bliver KIF Koldings profil og varemærke.

KIF er Danmarks mest vindende håndboldklub med 14 gange DM-guld i samlet 19 DM-finaler gennem de seneste 31 år. Hvornår har vi holdet, der kan spille sig i DM-finale nummer tyve?

-Det er ikke der vores fokus er lige nu. Jeg vil gerne svare snarest muligt, men man skal være realistisk i sine forventninger. I sidste sæson havde KIF også et hold med en smal trup, som præsterede rigtig godt under nogle svære omstændigheder og egentlig ikke var voldsomt langt fra en DM-semifinale. Men konkurrencen i toppen af dansk herrehåndbold er utrolig hård, og også i den kommende sæson vil der være 10-12 klubber, som kommer til at kæmpe om de otte pladser i DM-slutspillet. Sideløbende med opbygningen af det nye og spændende hold, tør jeg godt love, at der bliver masser af oplevelser i vente i Sydbank Arena i denne sæson, lyder det fra Anders Oechsler.

Faktaboks:

Anders Oechsler, 38 år, gift med Stine – og sammen har de børnene Emma og Viktor på henholdsvis 9 og 5 år.

Anders har en HHX-eksamen, en forsikringsuddannelse og til januar 2019 bliver han færdiguddannet ejendomsmægler.

Han spillede ungdomshåndbold i Ringsted, kom efterfølgende til Pfadi Winterthur i Schweiz og siden til Ajax/Farum i den danske liga. Fra 2003 til 2006 spillede han første gang i KIF med to DM-titler og én sølvmedalje som resultat. Fra 2006 til 2009 spillede han i Bundesligaen hos TV Grosswaldstadt. Fra 2009 til 2012 igen i KIF med én DM-sølvmedalje som resultat. Fra 2012 til 2014 i Bundesligaen hos Minden og fra 2014 til 2016 hos TTH Holstebro i den danske liga med en DM-sølvmedalje i 2016 som resultat. Anders Oechsler har spillet 34 landskampe og scoret 74 mål på landsholdet.