Arkiv

Et spændende KIF-hold med mange nye profiler


Store profiler har sagt farvel. Andre nye profiler er kommet til. For KIF Kolding er den kommende håndboldsæson på mange måder en ny begyndelse, og vi benytter derfor her lejligheden til en kort præsentation af de nye profiler, som kommer til at sætte deres præg på KIF Koldings hold i sæsonen 2018/19.

KIF-træner Lars Frederiksen sætter ord på de nye spillere:

Målmænd:

Richard Frisk, 25 år, er kommet til KIF fra Alingsås HK i den svenske liga. I den seneste sæson nåede holdet til semifinalen i Sverige, men i de tre foregående sæsoner var Frisk med til at spille Alingsås HK i finalen om det svenske mesterskab. Tre finaler, som alle blev tabt mod sværvægteren i svensk herrehåndbold, Kristiansstad.

-Richard er en reaktionsstærk og erfaren målmand, som har vist stor stabilitet og har stået med høje redningsprocenter i den svenske liga, siger Lars Frederiksen.

Anders Petersen, 35 år, er kommet til KIF efter seneste at have spillet i HC Midtjylland og franske Limoges.

-For os er det en rigtig god historie, at Anders P vender tilbage til KIF og er med i opbygningen af det nye KIF Kolding. Han er stadig en målmand med høj klasse, og han spillede tidligere ni sæsoner i KIF. Så han bliver en vigtig spiller for os – også som støtte for de mange unge spillere, mener Frederiksen.

Kasper Irming, 32 år, højre back er tilbage i KIF efter to sæsoner i Skanderborg. Irming spillede tidligere fem sæsoner i KIF.

-Kan Kasper undgå skader kan han igen blive en stor profil for os. Kasper har alle betingelser for at blive bærende spiller på vores hold. Han har rutinen og klassen, så han bliver en vigtig spiller, mener Lars Frederiksen.

Martin Mauer Laursen, 25 år, playmaker, kommer til KIF fra Skanderborg.

-Martin er en rigtig god alsidig spiller med et godt skud, et godt overblik og samtidig er han en god gennembrudsspiller. Så han kan få en vigtig rolle hos os, mener KIF-træneren.

Mathias Thynell, 28 år, venstre back, kommer til KIF fra Sønderjyske. I Sønderjyske spillede han tre sæsoner, men fik desværre sidste sæson spoleret af en lyskeskade.

-I forrige sæson var Mathias blandt de allerbedste venstre backs i ligaen. Han har et rigtig godt skud, og han har et godt blik for sine medspillere. Han er samtidig tiltænkt en vigtig rolle i vores tre’er forsvar, så han bliver en vigtig spiller for os, mener Lars Frederiksen.

Andreas Væver, 25 år, venstre fløj er kommet til KIF fra Skanderborg, hvor han har spillet siden han var fem år gammel.

-Andreas er en lynhurtig spiller, som i Skanderborg har været vant til at spille 60 minutter. Han er en god afslutter, og han får også en vigtig rolle hos os, mener KIF-træneren.

Alexander Morsten, 24 år, stregspiller, kom til KIF efter en sæson hos Randers i 1. division. Forinden spillede han i den svenske liga hos Hammarby.

-Alexander var én af de bedste stregspillere i 1. division, og han er en to-vejsspiller, som også får en stor rolle i vores forsvarsblok – sammen med Mathias Thynell og Olafur Gustafsson, forudser Lars Frederiksen.

Andreas Flodman, 25 år, højre fløj, og tidligere Ungdomsverdensmester med Sverige er ligesom målmand Richard Frisk kommet til KIF fra den svenske ligaklub, Alingsås HK.

-En lynhurtig og træfsikker spiller. Med tilgangen af Andreas Flodman og Andreas Væver kommer vi i den kommende sæson til at satse langt mere på kontrafasen, mener Lars Frederiksen.

Ny i KIF-truppen er også det unge talent, Benjamin Suman, som er venstre fløj. Hvis efternavnet lyder bekendt – ja, så er det helt rigtigt. Benjamin er søn af den tidligere KIF-legende, Bilal Suman, og nu er han klar til at gå i fars fodspor på den modsatte fløj.

Men fra sidste sæsons KIF-trup er der også syv andre spillere, som hver især kommer til at spille vigtige roller på KIF-holdet. Islandske Olafur Gustafsson kan spille alle pladser i bagkæden, og han kommer til at få en vigtig rolle i forsvaret. Jens Svane Peschardt viste ikke mindst i slutningen af sidste sæson, at han kan bære en vigtig rolle. Både som playmaker og om nødvendigt på fløjen. De to unge fløjspillere Jacob Groes Hansen og Jeppe Larsen viste også, at de er mere end kapable til at gå ind på KIF-holdet, og så skal vi heller ikke glemme, at franske Cyril Viudes på stregen, som skal i gang med sin syvende sæson for KIF i denne sæson kan se frem til en større rolle på stregen. Her har Viudes tidligere spillet en stor rolle i KIF’s angrebsspil, og nu hvor Morten Bjørnshauge og Petter Øverby er rejst til henholdsvis Frankrig og Tyskland må det alt andet lige betyde, at Viudes kan påregne betydeligt mere spilletid i den kommende sæson.

Endelig er der yderligere to unge spillere fra sidste sæsons trup, som også er med i truppen i den kommende sæson. Venstre fløj, Mathias Daugaard samt playmaker Mikkel Bork. Sidstnævnte fik sidste sæson ødelagt af en korsbåndsskade. Men den har han nu overvundet, og han er klar til at spille en rolle på det nye, stærkt forandrede KIF Kolding-mandskab.

-Det bliver på mange måder en ny begyndelse. Men i trænerstaben er vi meget fortrøstningsfulde. Vi har fået samlet et spændende mandskab, siger Lars Frederiksen, som også ser frem til samarbejdet med sin nye assistenttræner, den tidligere landsholdsprofil på fløjen, Lars Rasmussen.

Der bliver masser af gode grunde til at komme i Sydbank Arena Kolding og følge det nye lovende KIF-mandskab!