Arkiv

KIF sejr i første træningskamp


Det blev en tæt affære hele vejen igennem, da KIF Kolding søndag ved 12.30-tiden kunne trække sig sejrrigt ud af sæsonens første træningskamp, som endte 28-27 efter at holdet var bagud 11-13 mod pausen mod de finske mestre Riihimäen Cocks.

Nu skal man ikke lægge alverden i resultaterne i denne meget tidlige fase af sæsonen, men i starten af kampen var det tydeligt, at de finske mestre og Champions League-deltagere er længere fremme i deres sæsonforberedelser end KIF. Spillet kørte bedre for finnerne, mens KIF’erne ikke mindst angrebsmæssigt både havde visse problemer med at spille frem til de optimale afslutninger – og når afslutningerne så var der – ja, så var der problemer med at score på en stærkt spillende finsk målmand. Da der manglede seks minutter af første halvleg var KIF’erne bagud med 7-11. Men dels stod KIF-forsvaret langt hen ad vejen ganske godt – dels var Anders Petersen i KIF-målet manden, som holdt KIF’erne inde i kampen med flere gode redninger.

Mod slutningen af halvlegen kom KIF tættere på, og som kampen skred frem fik KIF’erne spillet sig frem til flere fornuftige afslutninger.

I anden halvleg tog KIF’erne teten, og den svenske højre fløj, Andreas Flodman, som var uheldig med sine afslutninger i første halvleg bragte KIF’erne foran for første gang i kampen. Det var ved stillingen 14-13. Da samtidig både bagspillerne Mathias Thynell og Kasper Irming, og den unge højre fjøj hos KIF, Benjamin Suman var særdeles træfsikre kunne KIF i midten af anden halvleg bringe sig foran med tre – 22-19. Finnerne fik kort efter udlignet, men det lignede en afgørelse, da Kasper Irming med otte minutter tilbage bragte KIF foran 26-22. Igen fik finnerne udlignet og kom endda også foran 27-26, men da først Kasper Irming udlignede til 27-27 og 35 sekunder før tid scorede sejrsmålet 28-27 på straffekast blev KIF-sejren sikret i de sidste sekunder, da KIF’s nye store stærke stregspiller, Alexander Morsten gik frem og blokerede en finsk afslutning.

Det samlede indtryk af kampen var – set med KIF-briller – ganske udmærket. I Kasper Irming og Mathias Thynell har KIF’erne et par giftige herrer i bagkæden. Unge Benjamin Suman på fløjen viste afslutninger af høj klasse. I målet leverede både Anders Petersen og svenske Richard Frisk i anden halvleg et fint aftryk, og KIF-forsvaret så alt i alt ganske fornuftigt ud. I en stor del af kampen prøvede KIF’erne sig med angrebsspil syv mod seks – og det gav flere nemme finske scoringer, så her er givetvis en del af KIF-spillet, som skal finjusteres.

300 tilskuere overværede træningskampen i Sydbank Arena.

KIF’s målscorere:

Kasper Irming, 10 (1 på straffekast), Mathias Thynell, 5 (2), Benjamin Suman, 5, Andreas Flodman, 4, Cyril Viudes, 2, Jens Svane Peschardt og Jeppe Larsen, hver 1 mål.