Arkiv

Blandet udbytte af KIF’s tur til Bosnien


Både resultat- og spillemæssigt blev turen til Bosnien en pose blandede bolsjer for KIF Koldings mandlige ligahold, som tirsdag vender hjem fra en uges træningslejr med fire træningskampe og deltagelse i turneringen International Handball TV Tournament of Champions i byen Doboj.

KIF’erne tabte de tre første kampe i turneringen, 22-26 til bosniske Izvidac, 19-23 til israelske Hapoel Le Rishon samt 19-26 til serbiske Vojvodina. Lørdag formiddag sluttede KIF’erne så af med en sejr på 24-18 over de bosniske værter, RK Sloga Doboj.

Men resultaterne var ikke det vigtigste. Det var at få spillet holdet sammen, og her konstaterer KIF-træner Lars Frederiksen i telefonen fra Bosnien, at udbyttet af turen ikke var helt optimalt.

-I den første kamp fik vores nye svenske målmand, Richard Frisk et skud i hovedet, som betød, at han gik ud af den kamp og ikke siden kom til at spille i turneringen. Ligeledes i den første kamp fik vores nye svenske stregspiller, Alexander Morsten, en forstrækning i lysken, som også betød at vi valgte at spare ham i resten af turneringen. Og samtidig måtte vi dosere spilletiden, så vores svenske bagspiller, Mathias Thynell kun spillede tyve minutter pr. kamp, så i forhold til at få spillet holdet sammen med de spillere vi forventer skal trække et stort læs var det ikke helt optimalt, erkender Lars Frederiksen.

Han glæder sig til gengæld over, at de unge spillere fik masser af spilletid på turen til Bosnien.

-Og de gjorde det rigtig fint, men vi må så også erkende, at modstanderne var for stærke til at vi kunne komme med helt frem og vinde turneringen, som vi gjorde i sidste sæson, siger Lars Frederiksen.

Han forventer at have alle spillere til rådighed, når KIF spiller sæsonens første vigtige kamp – pokalkampen på søndag den 26. august ude mod Mors/Thy. Ved den lejlighed skulle nytilkomne Martin Mauer Laursen også gerne være klar til at få sin debut for KIF. Mauer har ikke været med på turen til Bosnien.

Søndag brugte KIF’erne så i øvrigt til en omgang teambuilding i Bosnien, hvor holdet i hovedstaden, Sarajevo, blandt andet skulle ud på en omgang river-rafting.

Inden pokalkampen næste søndag i Thisted, skal KIF’erne torsdag aften i aktion i den sidste træningskamp. Det sker torsdag den 23. august, klokken 19.00, hvor KIF’erne i ElboHallen i Taulov spiller opvisningskamp mod Fredericia HK fra 1. division.