Arkiv

Skidt generalprøve for KIF Kolding


KIFs mandlige ligahold fik en rigtig skidt generalprøve forud for sæsonpremieren på søndag – pokal-ottendedelsfinalen ude mod Mors/Thy, da holdet torsdag aften tabte træningskampen i Elbo Hallen i Taulov mod Fredericia HK fra 1. division. Fredericia HK kunne tage hjem til fæstningsbyen med en sikker 30-24 sejr efter, at KIF’erne ellers havde været i front med 17-16 ved pausen.

KIF-føringen på 17-16 ved pausen var egentlig misvisende. KIF’erne havde nemlig spillet en god og koncentreret kamp i de første 25 minutter og havde undervejs skiftende føringer på tre og fire mål. Men KIF’s temmelig konsekvente 7-6 angrebsspil kostede så til gengæld mod slutningen af første halvleg, da fredericianerne i de sidste halvandet minut fik tre mål – på scoringer i tomt mål, hvor KIF’erne spillede 7 mod 6.

Dermed gik Fredericia til pauseteen med bevidstheden om, at KIF’erne var til at ryste, og det skulle desværre holde stik i anden halvleg. I de første 13 minutter var KIF’s angrebsspil meget forkrampet. Fredericia tacklede igennem i forsvaret, og når KIF’erne endelig kom til afslutninger fik de skudt Fredericias andenmålmand, Jimmy Andersen, så varm, så han nærmest kom til at fremstå som et ”plankeværk” i anden halvleg. I de første 13 minutter af anden halvleg scorede KIF’erne således blot en enkelt gang, og i mellemtiden bragte Fredericia sig på sejrskurs med en føring på 21-18. I de sidste ti minutter udbyggede Fredericia den føring, og her efterlod KIF’erne desværre ikke det bedste indtryk. Angrebsspillet var temmelig forkrampet, og i forsvaret var der heller ikke saft og kraft i tacklingerne, og så havde Fredericias venstrefløj, Martin Bisgaard også én af de dage, hvor han bare scorede på alt.

Skal man fremhæve nogle positive elementer hos KIF så var det i kampens første tyve minutter, hvor KIF’erne havde godt med fart i angrebsspillet. Mathias Thynell og Kasper Irming fandt ofte Cyril Viudes og Alexander Morsten inde på stregen, og de var særdeles træfsikre. Det samme var Andreas Væver på KIF’s venstre fløj, og i starten af kampen var der også pænt med intensitet i KIF-forsvaret, så Anders Petersen i KIF-målet havde flere fine redninger.

Men efter pauseteen skiftede kampen karakter, og så var det Fredericia, som var ovenpå. Så må man også fremhæve, at Fredericia HK stiller med et ganske slagkraftigt hold med mange spillere med ligaerfaring, og fredericianerne vil – hvis de kan holde det niveau de viste torsdag aften – være en meget seriøs kandidat til oprykning til ligaen.

For KIF Kolding må vi så også fremhæve, at holdet helt sikkert indeholder langt mere, end det der blev vist i anden halvleg torsdag aften i Taulov. Det glæder vi os til at se på søndag i Thisted i pokalkampen mod Mors/Thy.

KIF’s målscorere:

Andreas Væver: 5 (2), Cyril Viudes og Alexander Morsten, begge 4, Olafur Gustafsson, Mathias Thynell og Kasper Irming, hver 3 mål samt Andreas Flodmann, 2 mål.

Der var fuldt hus – 496 tilskuere – i Elbo Hallen.