Arkiv

KIF-træner med stor respekt for oprykker


Det kan godt være, at KIF Kolding er den klub i landet som har været flest sæsoner i landets bedste håndboldrække og historisk er den mest vindende klub, og TMS Ringsted er nyoprykker i mændenes håndboldliga.

Dermed skulle styrkeforholdet mellem de to klubber være nogenlunde på plads, inden lørdagens møde i Sydbank Arena Kolding, men det ændrer ikke på, at KIF-træner Lars Frederiksen har stor respekt for midtsjællænderne, som trænes af Christian Dalmose.

-TMS er et spændende bekendtskab i ligaen. Det så jeg selv i sidste weekend i Århus, hvor TMS pressede Århus Håndbold langt hen i kampen. TMS er et hold med en stærk bagkæde og et hold, som meget ofte spiller meget offensivt forsvarsspil. Ligesom vi selv spiller de også syv mod seks, så vi skal være forberedt på lidt af hvert, og vi skal være parat til omstillinger undervejs i kampen, lyder det fra Lars Frederiksen.

Hos TMS er der flere kendte profiler, som har spillet fremtrædende roller i andre ligaklubber. Det gælder ikke mindst erfarne Morten Nyberg på højre back-pladsen, som har været en stor profil hos både TTH Holstebro, Århus Håndbold og senest Ribe-Esbjerg, men det gælder også en anden bagspiller, Michael Riis, som tidligere spillede i Nordsjælland og også har en udlandskarriere bag sig. En anden profil er fløjspilleren Mick Schubert, som spillede to sæsoner hos FC Porto i Portugal og her blev portugisisk mester begge gange og også spillede én sæson i Champions League.

For KIF’erne gælder det om at finde frem til de takter, som holdet viste i de første 25 minutter af onsdagens ligakamp, hvor KIF med kontant forsvarsspil og angrebsspil med stor omtanke bragte sig foran med fire mål mod Århus Håndbold. De spillemæssige takter holdt som bekendt ikke hele vejen hjem, men i KIF-lejren er man dog fortrøstningsfulde.

-Kampen mod TMS er en vigtig kamp, og en kamp mod et nyoprykket hold på hjemmebane skal vi meget gerne vinde. Men vi ved godt, at det kan blive hård fight, da TMS er et hold med mange kvaliteter. Så det kommer ikke af sig selv, og derfor får vi i den grad også brug for tilskuernes hjælp. Vi har brug for publikum som vores ottende mand lørdag eftermiddag, lyder det fra Lars Frederiksen.