Arkiv

Vigtig sejr til KIF i tæt kamp


Glæden var ikke til at tage fejl af. Tidligt lørdag aften kunne KIF Koldings nyformerede ligamandskab sætte den første sejr ind på kontoen efter en tæt og heftig kamp mod TMS Ringsted. En kamp, som endte 29-27 efter KIF-føring på 13-12 ved pausen.

KIF-spillerne var ikke ene om at juble over sejren og de to point. Det samme gjorde de knap 2000 tilskuere i Sydbank Arena, som forinden havde været igennem en ganske nervepirrende affære. Ikke mindst efter, at en storskydende Olafur Gustafsson med knap ni minutter tilbage af kampen fik det, der set fra tilskuerpladserne lignede et noget tvivlsomt rødt kort. På det tidspunkt førte KIF 25-23, men de sjællandske gæster pressede hårdt på og fik kort efter reduceret til 25-24, og fem minutter før tid fik de såmænd også udlignet til 26-26.

På det tidspunkt var alle tilskuerne i hallen oppe og stå, og den heftige opbakning fra KIF’s ottende mand gjorde også sit til, at sæsondebuterende Rickard Frisk i KIF-målet hev tre-fire vigtige redninger frem i slutfasen, og så kunne KIF’erne med Alexander Morstens mål til 29-27 med godt et minut igen juble over sejren og de to vigtige point.

Men kampen viste også, at det smalt besatte KIF-hold er til at ryste. KIF’erne fik en fremragende start med stærkt forsvarsspil, koncentreret angrebsspil og vigtige redninger af Anders Petersen i KIF-målet. Efter ti minutter bragte en stærkt spillende Andreas Flodmand KIF foran med 6-1 på et straffekast. De gode takter forsatte i kampens første kvarter, hvor Kasper Irming hamrede KIF foran med 11-4.

Men så fulgte en periode med flere fejl, dårlige afslutninger – og med fem mål i træk til reducering 11-9 var det godt fightende TMS-hold med igen – efter en KIF-scoringspause på 12-13 minutter.

I anden halvleg havde KIF’erne fortsat overhånden, men TMS blev hele tiden ved med at ånde KIF i nakken. Så fik Olafur Gustafsson en periode, hvor han peb boldene ind om ørerne på TMS-målmændene, og dermed kom KIF foran med 24-19 midt i halvlegen. Det endte altså med at blive spændende alligevel, men godt bakket op af det medlevende hjemmepublikum sørgede KIF-drengene for, at TMS fortsat har sin første sejr nogensinde til gode mod KIF.

KIF’s målscorere:

Andreas Flodman og Olafur Gustafsson, begge 7 mål, Andreas Væver, 6, Mathias Thynell, 3, Kasper Irming, 2, Jens Svane Peschardt og Alexander Morsten, hver et mål.

Topscorere TMS: Michael Riis, 6, Jakob J. Jessen, 5 mål.

Udvisninger:

KIF: 3, TMS: 1

Rødt Kort: Olafur Gustafsson, KIF

Tilskuere: 1917 i Sydbank Arena Kolding