Arkiv

Gamle venner mødes på fredag i Kolding


Når KIF Koldings håndboldligamænd fredag aften – klokken 18.30 i Sydbank Arena tager imod Skanderborg Håndbold bliver det en match med flere ”kampe i kampen”.

Inden denne sæson skiftede tre tidligere Skanderborg-profiler som bekendt til KIF. Den ene af de tre, playmaker Martin Mauer Larsen døjer jo med en rygskade og er derfor ikke med i kampen fredag, mens fløjspiller Andreas Væver, som har spillet hele sin karriere i Skanderborg og Kasper Irming, som har spillet hos midtjyderne de seneste to sæsoner kommer til at stå over for hovedparten af de holdkammerater de har spillet med. Der bliver altså et par kampe i kampen, da både Væver og Irming kan forventes at skulle trække et stort læs for KIF.

KIF’erne kan se frem til en hård kamp mod et Skanderborg-hold, som i denne sæson har fået kompetent tilgang af profiler som bagspilleren Marcus Mørk med en fortid hos Mors/Thy og Aalborg, Cornelius Kragh med en fortid hos Nordsjælland og Skjern samt stortalentet Mathias Bitsch, som har en fortid i Skive og på ungdomslandsholdet. Skanderborg har også fået tilgang af Mads Kalstrup fra Århus og Lars Skaarup fra BSV, og da midtjyderne i forvejen rådede over profiler som Morten Balling, Morten Kirk Olesen, Jonas Samuelsson og keeper Kristoffer Laursen har indtil flere håndboldeksperter i denne sæson tippet, at Skanderborg bliver en meget hed kandidat til én af ligaens otte slutspilspladser.

For KIF’erne gælder det om at spille disciplineret og minimere antallet af fejl, som desværre lige var højt nok i den seneste kamp – nederlaget mod Sønderjyske. KIF’erne har vist, at de rent spillemæssigt kan være med mod alle hold i ligaen, men relativt få spillere skal trække et stort læs – og derfor er det heller ikke unaturligt, at der sniger sig fejl ind.

For KIF’s trofaste hjemmepublikum gælder én meget vigtig opgave fredag aften: holdets ottende mand – tilskuerne – skal lavere en heftig, højlydt og fair opbakning til drengene. Giv den hele armen – og gør det i alle 60 minutter fredag aften med kampstart klokken 18.30 i Sydbank Arena Kolding.