Arkiv

En skidt KIF-aften i Helsinge


36-24 stod der på måltavlen i Helsinge Hallen mandag aften, da hjemmeholdet Nordsjælland Håndbold og KIF Kolding havde afviklet deres ligakamp. De tal udtrykte meget klart, at det havde været en rigtig skidt aften for KIF Kolding, som kom til Nordsjælland med berettigede forhåbninger om at kunne skabe en tæt og lige kamp.

Det blev det desværre aldrig. Efter en god KIF-start i de første minutter og en 2-0 føring hoppede kæden desværre hurtigt af, da hjemmeholdet i det tiende minut scorede sit sjette mål i træk og bragte sig foran 6-2. Nordsjælland spillede aggressivt i forsvaret, og det tvang KIF’erne til alt for løse afslutninger, og når der blev afsluttet kvalificeret var hjemmeholdets store keeper, Mike Jensen, en alt for sikker sidste skanse i Nordsjælland-målet. Modsat fik Richard Frisk og efterfølgende Anders Petersen i KIF-målet svære arbejdsbetingelser, da KIF-forsvaret langt fra var oppe i højeste gear. Det betød, at KIF’erne tre minutter før pausen var bagud med 16-9, men da først Jacob Groes Hansen og efterfølgende Andreas Væver reducerede til 16-11, som blev pausestillingen var muligheden for at komme tilbage i kampen for KIF ikke helt forpasset.

Det blev den dog meget hurtigt i starten af anden halvleg, hvor KIF’erne efter 38 minutters spil var bagud med hele 24-13. KIF’erne stressede og afsluttede hurtigt og alt for ukvalificeret, og da holdet i samme periode spillede syv mod seks gav det hjemmeholdet flere lette scoringer i det tomme KIF-mål.

Kampen udviklede sig dramatisk, da først KIF’s Alexander Morsten fik rødt og siden blåt kort for en tackling i ansigtet på en Nordsjælland-spiller. Bedre blev det ikke, da KIF-keeper Richard Frisk fik et skud direkte i hovedet fra en Nordsjælland-spiller. Det reagerede Frisk og de andre KIF’ere voldsomt på – og her skal man tage i betragtning af, at Richard Frisk flere gange i karrieren har siddet uden for med hjernerystelse (herunder også i starten af denne sæson).

Hele bataljen endte med, at KIF måtte spille tre mod fem spillere i to minutter, og på det tidspunkt var kampen naturligvis afgjort, da KIF var bagud med 28-16. De sidste 12 minutter ændrede ikke på det billede. En skidt KIF-aften endte med et nederlag på 36-24.

Den kamp kan ikke bruges til alverden. Så for KIF’erne – og alle vi andre – gælder det om at kigge fremad. KIF’erne har en ny uhyre vigtig kamp på lørdag hjemme i Sydbank Arena mod Ribe Esbjerg HH, som også har fået en svær sæsonstart. KIF’erne ved, at de kan spille voldsomt meget bedre end det de viste mandag aften i Helsinge. Det viser de forhåbentlig lørdag eftermiddag med kampstart klokken 16.00 i Sydbank Arena. Og her får KIF’erne så i den grad også brug for holdets ottende mand – tilskuerne – som i både med- og modgang skal bakke op. Det bliver der brug for på lørdag. Kom i hallen og vær med til at skabe en heftig stemning. Så kan det sagtens ende med at blive sjovt!

KIF-målscorerne mod Nordsjælland var:

Kasper Irming, 5, Andreas Væver og Mathias Thynell, begge 4, Olafur Gustafsson og Jacob Gross Hansen, begge 3, Alexander Morsten og Cyril Viudes, begge 2 samt Jeppe Larsen, 1 mål.