Arkiv

Sydjysk lokalopgør med mange perspektiver


Når KIF Koldings mandlige håndboldligahold lørdag klokken 16 i Sydbank Arena i Kolding tager imod ligakollegerne fra Ribe-Esbjerg HH er der lagt op til et sydjysk lokalopgør med mange perspektiver.

For begge mandskaber gælder det om at få vasket en plet med dårlige oplevelser fra holdets seneste ligakampe væk. KIF som bekendt et 12 måls nederlag i mandags mod Nordsjælland, mens Ribe-Esbjerg HH senest også havde en skidt oplevelse, da holdet på hjemmebane endte med at tabe med ni mål til Århus Håndbold efter en kamp, som ellers havde været lige i 45 minutter.

KIF og Ribe-Esbjerg ligger side om side i den tunge ende af tabellen, men KIF-træner Lars Frederiksen er dog ikke i tvivl om, at vestjyderne nok skal sætte sig på én af de otte slutspilspladser, når grundspillets 26 kampe er spillet.

-I lørdagens kamp er det jo to hold med hver sit udgangspunkt som mødes. Ribe-Esbjerg har ligaens bredeste trup med flere spillere på alle pladser og med spillere, som skal sidde over i hver kamp. Modsat skal vi se, om vi kan lægge en kabale med de spillere vi har til rådighed. Og her kommer vi ikke uden om, at vi lørdag skal finde frem til nye opstillinger i forsvaret som følge af, at én af vores vigtigste forsvarsspillere Alexander Morsten sidder ude med karantæne, siger Lars Frederiksen.

Hos Ribe-Esbjerg er det den tidligere mangeårige KIF-profil, Lukas Karlsson, som er den spillemæssige styrmand, men holdet har så mange andre store angrebsprofiler, så der bliver rigeligt at se til uanset om det er Nicolai Pedersen, islændingene Rúnar Kárason og Gunnar Steinn Jónsson eller den norske trio Simen Schønningsen, Hermann Vildalen og Magnus Søndenå.

-Ribe-Esbjerg har et hold med masser af profiler, men vores opgave bliver så at prøve at få lukket ned for nogle af de store profiler. Så vi tror da på vores muligheder, og hvis vi så ellers får et medlevende hjemmepublikum med lørdag eftermiddag – ja, så er mulighederne for et godt resultat til stede, mener Lars Frederiksen.

KIF-trænerens opfordring er hermed givet videre til KIF’s fans. Kom i Sydbank Arena i god tid på lørdag. Der er Beer-festival i hallen inden kampen. Kom og vær med her – og vær så klar til at bakke KIF’erne effektivt op, når kampen fløjtes i gang klokken 16. Kampen vises ikke i tv – men i øvrigt opleves håndbold også bedst live i hallen.