Arkiv

God KIF-fight gav desværre ingen point


Det var et KIF-mandskab, der var presset på ressourcerne, som lørdag eftermiddag gik på banen til lokalopgøret i Sydbank Arena mod Ribe-Esbjerg HH. Og netop manglen på ressourcer var givetvis også en væsentlig del af årsagen til, at det i den sidste ende sluttede med et KIF-nederlag på 20-24 efter, at de vestjyske gæster havde ført med 12-11 ved pausen.

Sandheden om den kamp var nemlig, at det svækkede KIF-mandskab uden karantæneramte Alexander Morsten og skadede Martin Mauer Laursen fightede rigtig godt – og undervejs viste ganske glimrende spil. Fighten, indstillingen og viljen hos KIF’erne var klart bedre sammenlignet med mandagens store nederlag mod Nordsjælland.

Og sandheden var også, at kampen var helt åben, da vestjyderne ti minutter før tid kun førte med 20-19. KIF’erne var i boldbesiddelse, men Olafur Gustafssons afslutning blev reddet af en stærkt spillende Søren Rasmussen i Ribe-Esbjerg målet, og i stedet kunne en anden af vestjydernes store profiler, den islandske landsholdsspiller Runa Karason løbe op i den anden ende og score det sjette af sine i alt otte mål og bringe Ribe-Esbjerg foran med 21-19.

I kampens sidste ti minutter var det tydeligt, at det smalt besatte KIF-mandskab var presset på ressourcerne. Ribe-Esbjerg steppede op i forsvaret, og KIF’ernes afslutninger blev mere pressede, og så endte det altså med en vestjysk fire-måls sejr, som på papiret så sikker ud, men som blev en realitet efter en helt tæt kamp.

En kamp, hvor KIF’erne kan tage meget med til de kommende meget svære kampe. Allerede nu på onsdag venter de danske mestre fra Skjern på udebane. Kan KIF’erne mobilisere samme fight og gejst som lørdag eftermiddag kan de forhåbentlig give Skjern kvalificeret modstand – selvom sandheden jo også er, at vestjyderne på onsdag stiller op som store favoritter.

KIF-Ribe-Esbjerg: 20-24 (11-12)

KIF’s målscorere: Kasper Irming, 6, Mathias Thynell, 5, Andreas Væver, 4 (3), Cyril Viudes og Andreas Flodman, begge 2, Jens Svane Peschardt, 1 mål.

Ribe-Esbjerg: Runar Karason, 8, Kasper Kvist, 7, Gunnar Stein Jonsson, 3, Magnus Søndenå, 2, Lukas Karlsson, 2, Simen Schønningsen, 1 og Miha Zvizej, 1.

Udvisninger:

KIF: 3, Ribe-Esbjerg: 6

1924 tilskuere