Arkiv

Fortjent KIF-point i højspændt drama


Det var næsten som i de ”gode gamle dage” – eller som i sidste sæson, da KIF Kolding og GOG lørdag eftermiddag for øjnene af 2873 medlevende tilskuere i Sydbank Arena Kolding spillede uafgjort 23-23 efter en fynsk 13-12 føring ved pausen.

Det var en kamp, som endte i det helt store drama, da KIF havde chancen for sejren, da holdet efter en timeout havde 15 sekunder til at sætte den sidste afslutning op. Bolden endte hos KIF’s højre fløj, Andreas Flodman, som blev forhindret i at afslutte, så den ene af de to dommere pegede på straffekastpletten. Det afstedkom heftig diskussion, og dommerne endte med at gå ud og gense situationen på tv-optagelserne og ændrede så straffekastkendelsen med den begrundelse, at tiden var udløbet - og så fløjtede de kampen af.

Set fra tilskuerpladserne var det nok den rigtige afgørelse, og det endte så med en fortjent pointdeling mellem de to hold, som forinden havde leveret et heftigt drama, hvor KIF’erne i den grad fik god hjælp af det meget medlevende hjemmepublikum.

Kampen viste, at KIF’erne godt nok er smalt besat, men der er til gengæld stor kvalitet hos den trup trænerduoen Lars Frederiksen og Lars Rasmussen råder over. Og der er en fantastisk moral på KIF-holdet, som efter 40 minutters spil var bagud med 14-19 og på det tidspunkt syntes at være på vej mod et nederlag mod det fynske tophold.

Men KIF’erne kæmpede ufortrødent videre. En af holdets store profiler, Mathias Thynell blev endda undervejs skadet og måtte ud til behandling, og da han kom på banen var han i resten af kampen ikke med i angrebsspillet. Men storspil af ikke mindst Kasper Irming og Jens Svane Peschardt på playmakerpladsen gjorde, at KIF’erne kom tilbage i kampen. En anden årsag hertil var, at Anders Petersen afløste en ellers godt spillende Richard Frisk i målet. Anders P. fandt i den grad storspillet frem, da han kom på banen efter ti minutters spil i anden halvleg, og Anders Petersen endte således med en redningsprocent på 64 – syv redninger på 11 skud, og var altså i høj grad årsag til, at KIF’erne fik gevinst i denne kamp.

Og når sandheden skal frem, så kunne KIF’erne såmænd også godt ærgre sig over, at det ikke blev til begge point. En ellers stærkt spillende Cyril Viudes havde en afbrænder med knap seks minutter tilbage, hvor han kunne have bragt KIF på 24-21. Og med fire et halvt minut tilbage kunne Kasper Irming havde bragt KIF på 24-22, men Irming brændte desværre straffekastet, og kort efter var det så Anders P. i KIF-målet, som fik ”helterollen”, da han reddede to straffekast i træk, og på den måde endte dramaet altså med et point til hvert hold.

KIF’erne kan i den grad bruge pointet som endnu et bevis for, at når holdet spiller op til sit bedste kan det spille op med alle hold i ligaen. Og mon ikke alle de over 2800 tilskuere kommer tilbage, når KIF’erne spiller næste hjemmekamp i ligaen, onsdag den 7. november, klokken 18.30 mod BSV.

KIF’s målscorere: Kasper Irming, 7, Jens Svane Peschardt, Alexander Morsten og Mathias Thynell, hver 3 mål, Cyril Viudes, Jacob Groos Hansen og Jeppe Larsen, hver to mål samt Andreas Flodman, 1 mål.

Målscorere, GOG: Emil Lærke, 6, Frederik Bo Andersen og Emil Jakobsen, begge 5 mål, Niklas Kirkeløkke, 4, Frederik Clausen, 2 samt Josef Pujol, 1 mål.

2 udvisninger til hvert hold.

2873 tilskuere i Sydbank Arena Kolding