Arkiv

En uhyre vigtig kamp i vente for KIF


Et blik på stillingen i mændenes håndboldliga fortæller alt om vigtigheden af den hjemmekamp mod Lemvig/Thyborøn, som venter KIF Koldings mænd på søndag klokken 16.00 i Sydbank Arena.

En sejr til KIF vil betyde, at KIF’erne får en smule luft til netop Lemvig/Thyborøn i bunden af ligaen, og den vil betyde, at KIF’erne igen vil kunne lidt opad i en liga, som synes at være på vej til at brækket midt over. Modsat vil KIF’erne med et nederlag være fedtet helt ind i den nervepirrende kamp om at undgå sidstepladsen i ligaen. KIF-træner Lars Frederiksen kender betingelserne, og han udtrykker på forhånd stor respekt for et Lemvig/Thyborøn-mandskab, som KIF’erne spillede 31-31 imod i sæsonens første møde mellem de to klubber. Det var i sæsonens første ligakamp, og siden dengang er KIF’erne blevet klart bedre sammenspillet, men søndagens modstander, Lemvig/Thyborøn har også vist flotte takter med blandt andet sikre sejre hjemme over Ribe-Esbjerg og en lige så flot udesejr over Mors/Thy Håndbold.

-Lemvig/Thyborøn har helt sikkert vist deres berettigelse i ligaen. De har et rigtig stærkt mandskab med store profiler i bagspillere som Rasmus Porup, Mads Thymann og Jonas Gade, ligesom fløjspilleren Jesper Kokholm også altid laver masser af mål. Men de har et bredt hold af spillere, som kæmper til sidste fløjt, siger Lars Frederiksen med behørig respekt for et nordvestjysk hold, som i trænerduoen Claus Uhrenholt og Anders Thomsen også har et par erfarne og kompetente folk på sidelinjen.

-Men det ændrer ikke på, at vi med vores erfaring og en forhåbentlig meget medlevende kulisse på sidelinjen skal være i stand til at vinde en sådan kamp. Selvom vi tabte den seneste kamp ude mod TTH Holstebro viste vi også i den kamp, at vi kan være med mod de store hold i ligaen, og søndag eftermiddag skal vi være i stand til at håndtere, at vi på forhånd vil være favoritter, siger Lars Frederiksen.

For KIF’erne bliver opgaven nemmere med en heftig kulisse og et medlevende publikum i ryggen. Så til KIF’s ottende mand – publikum – er opgaven klar. Drengene skal have maksimal opbakning til denne meget vigtige kamp på søndag klokken 16 i Sydbank Arena.