Arkiv

Et spændende lokalopgør er i vente


Efter KIF Koldings meget vigtige sejr på udebane i Ringsted i sidste weekend og Sønderjyskes lige så knebne nederlag hjemme mod Århus Håndbold åbner der sig nye muligheder for KIF’erne for at skabe fornyet spænding om at hente én af de yderste pladser i DM-slutspillet.

Det kræver dog, at KIF’erne lørdag hjemme i Sydbank Arena i Kolding henter point mod et sønderjysk mandskab, som lige nu ligger på ottendepladsen med 15 point for 16 kampe – tre point flere end KIF og Ribe-Esbjerg HH.

-Det var en meget vigtig sejr for os i Ringsted, fordi vi med den fik skabt lidt luft til bundpladserne og samtidig fik muligheder for at komme i spil til en slutspilsplads. Men det kræver, at vi får point i lørdagens kamp mod Sønderjyske – og det bliver svært nok endda, konstaterer KIF-træner Lars Frederiksen.

Han hæfter sig imidlertid ved, at hans mandskab i denne sæson har spillet en række gode kampe på hjemmebane. Men Lars Frederiksen ved også, at der venter KIF’erne en svær opgave mod Sønderjyske.

-Vi skal naturligvis stå godt i forsvaret og her forsøge at få styr på profiler som Aron Mensing og Chris Jørgensen. Men for os bliver nøglen i høj grad også vores eget angrebsspil, hvor vi skal spille med stor tålmodighed og undgå at lave fejl. Sønderjyske står godt i forsvaret, og holdet har en skarp kontrafase, så vi skal undgå at lave de fejl, som giver dem mulighederne for at sætte gang i kontraerne, siger Lars Frederiksen.

Han glæder sig over, at meldingerne lyder på, at KIF får en heftig kulisse med masser af tilskuere i ryggen til dette lokalopgør. Og herfra skal vi både opfordre til, at publikum kommer i rigtig god tid i hallen – og samtidig skal vi heller ikke undlade at opfordre til, at KIF’s trofaste publikum er med som ottende mand i alle 60 minutter af det brag vi forventer vil udspille sig i Sydbank Arena, hvor dommerne fløjter kampen i gang lørdag klokken 16.00.