Arkiv

KIF var ikke i nærheden af point


På måltavlen så det hæderligt ud med et nederlag på 29-32, da KIF Kolding og Sønderjyske lørdag tidligt på aftenen havde afviklet deres indbyrdes opgør i 17. spillerunde af mændenes håndboldliga.

Men sandheden er desværre, at KIF-spillerne aldrig rigtig var oppe på det niveau, som i denne sæson har skaffet dem point mod tophold som Skjern, BSV og GOG, og det betød, at de Sønderjyske sejrscifre i lørdagens kamp reelt lyver en hel del. For gennem det meste af anden halvleg førte sønderjyderne med seks-syv mål, og det var kun i kraft af en ihærdig indsats af KIF’erne, at holdet mod slutningen fik pyntet på det nederlag, som fra starten af anden halvleg lå og lurede forude.

Første halvleg var en relativ jævnbyrdig affære, men også her var sønderjyderne hele tiden et skridt foran KIF’erne, som aldrig rigtig fik sat de tacklinger ind i forsvaret, som kunne holde gæsterne på afstand. Det betød, at den sønderjyske playmaker, Chris Holm Jørgensen, havde relativt frit spil til både langskud, gennembrud og indspil til stregen, og det var ikke mindst Jørgensen, som sammen med gæsternes debuterende højrefløj, Rasmus Nielsen, som voldte KIF’erne store kvaler.

Rasmus Nielsen endte med en scoringstotal på 12 mål på lige så mange forsøg – heraf seks på straffekast. Og flere af de situationer, som gav de mange straffekast førte til store frustrationer i KIF-lejren over en dommerlinje, som undervejs var noget vanskelig at afkode. Det medførte så også en stribe udvisninger til begge hold, og det betød at rytmen i kampen gang på gang blev brudt. Det ændrer ikke på, at KIF’erne aldrig fik forsvarsspillet op i niveau, og da KIF’erne også i anden halvleg både brændte en del oplagte chancer og lavede lidt for mange tekniske fejl – ja, så skulle det blive op ad bakke. Og det blev det så. 3119 tilskuere så på, og de fleste af dem var givetvis ikke så begejstrede over det de så. Det var til gengæld 75 medrejsende Sønderjyske-fans, som kunne glæde sig over sejren og samtidig, at sønderjyderne nu har en margin på fem point til netop KIF samt Ribe-Esbjerg HH. Sønderjyderne ligger dermed lunt til en slutspilsplads, mens en sådan bliver svær at nå for KIF.

Målscorere:

KIF: Alexander Morsten, 7, Kasper Irming, 6, Mathias Thynell, 5, Cyril Viudes, 4, Andreas Væver, 3, Jens Svane Peschardt og Andreas Flodman, begge 2 mål.

Sønderjyske: Rasmus Nielsen, 12, Chris Holm Jørgensen, 7, Frederik Børm, 5, Aaron Mensing, 4, Mikkel Hansen, 2, Frederik Ladefoged og Arnar Birki Halfdansson, begge 1 mål.

Udvisninger:

KIF: 5, Sønderjyske: 6

Tilskuertal: 3119