Arkiv

Olafur fra KIF er med til VM


Olafur Gustafsson, 29-årig forsvarsklippe på KIF Koldings mandlige ligahold er med på det islandske VM-hold, som fredag aften spiller sin første kamp mod Kroatien ved det verdensmesterskab i herrehåndbold, som Danmark og Tyskland står som fælles arrangør af.

På det islandske landshold er Olafur Gustafsson – ligesom hos KIF – først og fremmest tiltænkt en stor rolle i forsvaret. Island er i en svær pulje – pulje B - med Spanien, Kroatien, Makedonien, Bahrain og Japan. Alle de indledende gruppekampe i denne pulje spilles i Olympiahalle i München.

Olafur Gustafsson er eneste nuværende KIF-spiller, som er med ved VM, men fem andre spillere, som er med hos henholdsvis Danmark, Sverige og Brasilien har en fortid hos KIF Kolding eller KIF Kolding København.

De fem er på det danske landshold Henrik Møllgaard, som spillede i KIF Kolding fra 2005 til 2009, René Toft Hansen, som var en vigtig brik hos KIF Kolding fra 2007 til 2010 samt Magnus Landin, som var en stor profil for KIF Kolding København fra 2015 til 2018. Det danske landshold lægger som bekendt ud med den første gruppekamp torsdag aften, når danskerne spiller klokken 20.15 i Royal Arena mod Chile, som i øvrigt også trænes af en tidligere KIF-profil i spanske Mateo Garralda.

Yderligere to tidligere KIF-profiler er med ved VM. Det gælder den svenske superstjerne, Kim Andersson, som gør et overraskende come back på det svenske landshold. Kim Andersson spillede i KIF Kolding København fra 2012 til 2015 og var blandt andet med til at sikre KIF’s to seneste DM-titler. Endelig er også brasilianske Fabio Chiuffa, som spillede i KIF Kolding København i en enkelt sæson, fra 2016 til 2017, med ved VM.

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding