Arkiv

KIF-spillere har arbejdet intenst i VM-pausen


Spillerne fra KIF Koldings mandlige ligahold har de seneste godt tre uger arbejdet intenst med at bygge både fysikken op, pudse kampformen af og skærpet en række elementer i spillet i både forsvaret, kontraløb og de rette angrebsåbninger.

Efter den sidste ligakamp før jul – den 22. december – fik spillerne to ugers ferie frem til den 6. januar, men de seneste tre uger er der så til gengæld blevet arbejdet hårdt for, at KIF’erne både fysisk og spillemæssigt er klar til den uhyre vigtige ligakamp hjemme i Sydbank Arena, mandag den 4. februar, klokken 18.30 mod Nordsjælland Håndbold.

-Spillerne fik fri i et par uger omkring jul og nytår, fordi de havde brug for at tænke på andet end håndbold. Vi havde et intenst kampprogram i december, og vi har trukket store veksler på enkelte spillere, så derfor var det godt lige at få et frirum i et par uger. Men de seneste tre uger har vi arbejdet hårdt. Vi har været på en uges træningslejr, og vi har så ellers arbejdet intenst med at bygge på, så vi er godt forberedt til anden halvdel af turneringen, siger KIF-træner Lars Frederiksen.

I VM-pausen, hvor Danmark som bekendt – og med rette – har været ramt af håndbold-eufori har trænerduo’en Lars Frederiksen og Lars Rasmussen kun måttet undvære islandske Olafur Gustafsson, som var med på det islandske landshold til VM. Og her har Olafur spillet fuld tid i det islandske forsvar. Af samme grund har Olafur også lige fået fire-fem ekstra fridage efter VM.

-Ellers har vi haft en fuld trup til rådighed. Det betyder så også, at Martin Mauer Larsen igen er med. Mauer har her på det seneste trænet næsten fuldt med, og han er igen klar til at gå ind på holdet og få en rolle. Måske ikke i fuldt omfang, men det ser godt ud for ham efter hans lange pause som følge af en diskusprolaps, siger Lars Frederiksen.

En anden KIF-profil, svenske Mathias Thynell, vil også være med til den vigtige kamp på mandag mod Nordsjælland og også i flere af de efterfølgende kamp, men det ligger til gengæld fast, at Thynell skal igennem en planlagt operation som følge af en skadet akillessene. Så Thynell vil desværre ikke være med i den afsluttende del af denne sæson, som tegner sig yderst spændende set med KIF-øjne.