Arkiv

Ny KIF-direktør: Vi skal have genskabt tilliden til klubben


37-årige Christian Phillip har fredag den 1. februar sin første arbejdsdag som direktør for KIF Kolding Elite A/S. Christian Phillip kommer til KIF fra et job som manager i Kolding Golf Club. Her har han i de seneste knap tre år været den daglige leder af klubbens administration, som i sæsonen har haft op til 14 medarbejdere. Forinden havde Christian Phillip et tilsvarende job, som manager i Birkemose Golfclub i cirka tre et halvt år.

Håndboldens verden er til gengæld i vid udstrækning nyt territorium for den nye KIF-direktør.

Christian Phillip, hvad bliver dine primære arbejdsopgaver i KIF?

-I første omgang skal jeg have skabt et overblik, have ting sat i system. Men jeg skal også ret hurtigt i gang med at skaffe nye sponsorer og pleje de eksisterende sponsorer. Det er en forudsætning for, at vi igen kan skabe udvikling og det grundlag for elitehåndbolden i Kolding, så vi kan kigge fremad.

Hvor meget har du fulgt med i håndboldens verden, inden du blev hentet til jobbet som direktør i KIF?

-Jeg er vokset op i Helsingør, hvor elitehåndbolden i min ungdom var den helt store sport, og den sport byen identificerede sig med. På samme måde som man i Kolding har haft elitehåndbolden og KIF som det man identificerer sig med. Så jeg har set en del kampe i Helsingørhallen, og har her set både KIF og GOG spille mod Helsingør. Og så er jeg faktisk også – lidt langt ude – i familie med Joachim Boldsen, som kommer fra Helsingør. Hans far, Steen Boldsen, som selv er gammel elitespiller, var såmænd konferencier ved min 18-års fødselsdag. Og derudover har jeg da fulgt godt med i landsholdets bedrifter i årenes løb.

Du starter som direktør i en klub, som for fire måneder siden var ude i en alvorlig krise – med en konkurstrussel, som heldigvis blev afværget. Hvad tænker du om det?

-Det har selvfølgelig spillet ind i mine overvejelser. Men bestyrelsen har fra starten været ærlige og lagt tingene åbent frem. Jeg har fået den økonomiske indsigt, som gør at jeg tør tro på det her projekt. Jeg ser det som en stor og spændende udfordring, og jeg glæder mig til at være med på den rejse – sammen med bestyrelsen, spillerne, sponsorer, fans og alle andre med tilknytning til KIF-håndbold – som betyder, at KIF igen kommer frem i forreste række i dansk håndbold.

Hvad er dine personlige styrker?

-Det er at skabe relationer, netværk, salg, struktur og opbygning. Alt det bliver der brug for.

Hvad er det vigtigste du skal sørge for på kort sigt?

-Det er at få genskabt tilliden til klubben. Det gør vi ved at give, før vi tager. Og det gælder over for sponsorer, tilhængere og fans – alle i og omkring klubben. Og så har jeg et godt kendskab til erhvervslivet i Kolding-området, som jeg helt sikkert kan drage stor nytte af. KIF Håndbold er et stærkt sportsbrand. Klubben er den mest vindende klub i Danmark på herresiden. Det er en klub med en fantastisk flot historie. Men lige nu er klubben vel at betragte som en ”sovende kæmpe”. Den kæmpe skal jeg være med til at vække til live.