February 4, 2019


Efter det bitre 24-26 nederlag mandag aften hjemme i Sydbank Arena mod Nordsjælland Håndbold må vi konstatere, at KIF Koldings mandlige ligahold nu er en del af det absolutte felt af bundhold i ligaen – og dermed i alvorlig nedrykningsfare nu, hvor der mangler syv kam...

Please reload

KIF taber hjemme til Nordsjælland

 


Efter det bitre 24-26 nederlag mandag aften hjemme i Sydbank Arena mod Nordsjælland Håndbold må vi konstatere, at KIF Koldings mandlige ligahold nu er en del af det absolutte felt af bundhold i ligaen – og dermed i alvorlig nedrykningsfare nu, hvor der mangler syv kampe i grundspillet.


Kampen mandag aften var en absolut nøglekamp, og det kunne man også fra start se på KIF-spillerne, som gik koncentreret til opgaven – både i forsvaret og i angrebet. Forsvaret med Olafur Gustafsson, Mathias Thynell og Alexander Morsten i midterblokken stod stærkt, og det samme gjorde svenske Richard Frisk i målet.


Det betød, at KIF’erne var i teten i første halvleg, og da Andreas Flodman i det 19. minut på en kontra bragte KIF’erne foran med 9-5 så det for alvor godt ud for hjemmeholdet.  Fem minutter senere var gæsterne fra Nordsjælland imidlertid igen på omgangshøjde med KIF, da fløjen Lasse Uth reducerede til 11-10. Men igen tog KIF’erne teten, og knap 2 ½ minut før halvlegsteen bragte Kasper Irming KIF foran med 14-10. Knap et minut før pausen havde KIF’erne også chancen for at bringe sig foran med fem mål, men i stedet for at komme foran med 15-10 lod KIF’erne igen gæsterne komme på omgangshøjde med to mål i det sidste minut. Så i stedet for 15-10 var pausestillingen 14-12 til KIF – og så kunne gæsterne gå til pausen med den bedste fornemmelse efter, at KIF’erne ellers havde domineret første halvleg. En halvleg, hvor den tidligere KIF’er, Nicolas Lundbye Kristiansen, i øvrigt var den helt store profil hos gæsterne med seks mål på lige så mange forsøg.


I anden halvleg gik gæsterne lidt mere offensivt til værks i forsvaret, og det betød at KIF’erne tydeligvis havde det sværere i angrebet. Nordsjælland gik mere frem til både Kasper Irming, Mathias Thynell og Jens Svane. De to førstnævnte havde været effektive i afslutningerne i første halvleg, mens Jens Svane ikke havde samme held med sine afslutninger, men til gengæld skabte ravage i gæsternes forsvar med sine hurtige ryk, som blandt andet gav KIF’erne flere straffekast, som Alexander Morsten udnyttede.
I anden halvleg var der langt hen ad vejen stillingskrig, men desværre havde gæsterne lettere til deres mål, da KIF’s forsvar ikke nåede samme niveau som i første halvleg – og dermed faldt Richard Frisks redningsprocent naturligt nok også.


KIF’s sidste føring i anden halvleg var ved stillingen 21-20 ni minutter før tid, da svenske Andreas Flodman på et indløb fra fløjen med et flot hopskud bragte KIF i front. Herfra havde KIF en scoringspause på seks minutter, og da Nordsjælland i samme periode scorede fire mål i træk og bragte sig foran med 24-21 - ja, da var gæsternes sejr inden for rækkevidde. Det ændrede de sidste minutter i kampen ikke på, og så sluttede det altså med et bittert 24-26 nederlag i en kamp, hvor KIF’erne desværre ikke i alle 60 minutter kunne holde de gode takter holdet viste i første halvleg.


Der er ingen grund til at male en vis herre på væggen endnu. Men kendsgerningen er, at KIF’erne nu er med i brundstriden i ligaen – og det kræver, at alle som vil klubben det godt bakker hundrede procent op. Der venter en stor opgave forude – både for spillere, trænere, ledere og fans. Ægte fans er med i både med- og modgang – og lige nu er der modgang.
KIF’s målscorere:


Kasper Irming, 7, Andreas Flodman, 5, Alexander Morsten og Mathias Thynell, begge 4, Cyril Viudes, 2, Jens Svane Peschardt og Olafur Gustafsson, begge 1 mål.
Topscorere Nordsjælland Håndbold: Nicolas Lundbye Kristiansen, 6, Johan Meklenborg, 5.
1914 tilskuere i Sydbank Arena
 

Please reload

Arkiv
Please reload

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle