Arkiv

Flot fight rakte ikke for KIF


Ærefulde nederlag kan KIF Koldings mandlige håndboldligamænd lige nu ikke bruge til så meget, men da holdet onsdag aften tabte hjemme i Sydbank Arena med 23-29 til Skjern Håndbold kunne KIF’erne alligevel glæde sig over, at holdet trods en skidt start fik vist flot moral og endte med at give Skjern kamp til stregen – til der manglede ti minutter af opgøret.

Men håndboldkampe varer som bekendt 60 minutter, og i de sidste ti minutter var det tydeligt, at KIF’erne mistede pusten og havde svært ved at finde brugbare løsninger i angrebsspillet. Samtidig med, at intensiteten i KIF’s forsvar heller ikke nåede de højder KIF’erne viste i midten af anden halvleg, hvor KIF hentede Skjerns føring og bragte sig foran med både 17-16 og 18-17.

At KIF’erne ville skabe spænding var der ellers ikke meget, der tydede på i midten af første halvleg. Efter en fin start, hvor Andreas Væver bragte KIF foran med 4-3 efter seks minutters spil fulgte en 12 minutters scoringspause fra KIF’ernes side. Det var i en yderst hektisk fase af kampen, hvor først KIF’s Alexander Morsten fik direkte rødt kort for at ramme Skjerns Emil Nielsen i hovedet på et straffekast. Få minutter senere fik Skjerns Jonathan Stenbäcken ligeledes et direkte rødt kort for at ramme en KIF’er i ansigtet. Set udefra lignede det nu mest en kompensationskendelse, men efter en periode, hvor Skjern scorede otte gange i træk og bragte sig foran med 11-4 fulgte en god periode fra KIF’s side, hvor KIF’erne kæmpede sig tilbage i kampen – samtidig med, at der både hos hjemmeholdet og gæsterne var tydelig frustration over dommerlinjen. KIF’erne fortsatte den flotte fight, og var ved pausen kun bagud med 11-14.

De gode takter fra KIF’s side fortsatte de første 12-13 minutter af anden halvleg, hvor KIF’erne som nævnt både udlignede og kom foran, men herefter var det tydeligt, at KIF’erne skulle trække meget store veksler på bagkæden med Kasper Irming, Martin Mauer Larsen og Jens Svane Peschardt – og det holdt altså ikke hele vejen hjem.

Men alligevel er der grund til at glæde sig over en flot fight fra KIF’ernes side. Og gode individuelle præstationer af spillere som målmand Richard Frisk, hans svenske landsmand på fløjen, Andreas Flodman, Andreas Væver på den anden fløj, franske Cyril Viudes i både forsvar og på stregen, ligesom Martin Mauer Larsen i bagkæden denne aften fik masser af spilletid og her havde flere gode aktioner – samtidig med, at han også nogle gange havde svært ved at skyde over de store vestjyske forsvarsspillere.

Og så kunne man i øvrigt også ærgre sig over, at KIF’erne denne aften brændte fire straffekast og i øvrigt også havde en håndfuld ellers kvalificerede afslutninger på stolpen. Det er nok det, der er et bundholds lod.

KIF’s målscorere:

Andreas Flodman og Andreas Væver, begge 6 mål, Cyril Viudes og Kasper Irming, begge 3, Mathias Thynell og Martin Mauer Larsen, begge 2 samt Jens Svane Peschardt, 1 mål.

Skjerns målscorere:

Eivind Tangen, 6, Bjarte Myrhol, 5, Thomas Mogensen og Anders Eggert, begge 4, Bjarke Christensen, 3, Kasper Søndergaard og Sebastian Augustinussen, begge 2, Jesper Konradsson og René Rasmussen, begge 1 mål.

2247 tilskuere i Sydbank Arena så på.