Arkiv

Smalt KIF-hold kæmpede flot – men forgæves på Sydfyn


Det ville givetvis have været sæsonens største overraskelse, hvis det smalt besatte KIF-mandskab onsdag aften var kommet hjem fra Sydfyn med point efter ligakampen mellem GOG og KIF.

KIF manglede således fire stamspillere, da kampen blev fløjtet i gang. Karantæneramte Olafur Gustafsson afsonede sin sidste karantænedag. Svenske Mathias Thynell var inden kampen blevet opereret i den akillessene, som har givet ham masser af smerter i den seneste tid. Så nu er Thynell ude resten af sæsonen, og som om det ikke var nok var KIF også uden den svenske højre fløj Richard Flodman, som ikke kunne spille som følge af sygdom.

Og for at gøre ondt værre – ja, så var KIF’s svenske stregkæmpe Alexander Morsten også kun med i ganske få sekvenser af kampen på Fyn, og her pådrog han sig en skade, som meget vel kan vise sig at være et ødelagt korsbånd, beretter JydskeVestkystens udsendte til kampen i Gudme, Kim Mikkelsen. Lad os ikke håbe, at den profeti holder stik. Det vil være meget skidt.

Det ændrer ikke på, at de resterende KIF-spillere onsdag aften kæmpede flot, men forhindre en sikker fynsk sejr på 33-26 efter 18-13 ved pausen kunne det smalt besatte KIF-hold ikke.

KIF’erne kom godt i gang anført af en stærkt spillende Kasper Irming, som inden for de første ti minutter sendte fire kugler i kassen bag Ole Erevik i GOG’s mål. Men i midten af første halvleg skabte fynboerne afstand, anført af de to stærke unge fløjspillere Emil Jakobsen og islandske Odin Rikhardsson, som boltrede sig på hver sin fløj – og med flere kontrascoringer. Det betød, at fynboerne gik til pausen med en fem måls føring.

I anden halvleg kom KIF’erne ikke tættere på, bortset fra da Martin Mauer Larsen reducerede til 20-16 efter syv minutters spil. Herfra scorede fynboerne fire mål i træk, og så var den kamp afgjort.

I den resterende del af kampen kæmpede KIF’erne godt, og KIF-træner Lars Rasmussen sendte i fraværet af stamspillerne alle de unge spillere fra KIF-truppen i aktion. Men mere end pynte på resultatet kunne KIF’erne meget naturligt ikke.

Et enkelt pudsigt faktum var dog, at Anders Petersen i KIF’s mål med otte redninger – og en redningsprocent på 33 – havde flere redninger end Ole Erevik og Frank Mikkelsen i GOG-målet, som tilsammen havde seks redninger.

For KIF’erne gælder det nu om at kigge fremad, rykke sammen i ”bussen” og være hundrede procent klar til den næste – meget vigtige – hjemmekamp lørdag den 2. marts, kl. 16.10 i Vejen Idrætscenter, hvor Mors-Thy Håndbold kommer på besøg. Den kamp er uhyre vigtig i forhold til KIF’s muligheder for at få skabt afstand til den meget ”kriminelle” 14. plads, som betyder direkte nedrykning fra ligaen. Derfor skal alle KIF-fans også være klar til at bakke drengene massivt op denne lørdag eftermiddag.

Scoringstal fra kampen onsdag aften mellem GOG og KIF.

GOG: Odin Rikhardsson, 10, Emil Jakobsen, 8, Emil Lærke, 5, Oscar Gergerud, 3, Jon Andersen og Lukas Jørgensen, begge 2, Kristian Larsen, Josef Pujol og Mathias Gidsel, hver et mål.

KIF: Kasper Irming, 8, Jens Svane Peschardt, 6, Martin Mauer Larsen, 3, Andreas Væver og Jacob Groes Hansen, begge 2, Cyril Viudes, Anders Petersen og Jacob Kühne, alle 1 mål.

1623 tilskuere i Gudme