Arkiv

God KIF-fight rakte ikke til point


Fighten og indstillingen fejlede ikke noget hos KIF Koldings decimerede ligahold, da holdet lørdag sidst på eftermiddagen mødte Mors-Thy Håndbold i det vigtige bundbrag i Vejen Idrætscenter.

Men det rakte desværre ikke til point for KIF Kolding, som tabte kampen med 25-28 efter en nordvestjysk føring på 12-14 ved pausen.

Mors-Thys sejr var der ikke rigtig noget at indvende imod. De vestjyske gæster havde flere spillemæssige ressourcer at gøre med – ikke mindst i bagkæden, hvor holdets store hardhittere fra distancen, Marcus Dahlin, Erik Toft og Mads Kjeldgaard Andersen med i alt 15 mål voldte det godt kæmpende KIF-forsvar store problemer.

Det kom ikke mindst til udtryk i første halvleg, hvor Mors-Thy tog teten og bragte sig på 12-6 efter 21 minutters spil. På det tidspunkt tog KIF-træner Lars Rasmussen en time out, og fik justeret angrebsspillet, hvor KIF’erne indtil da havde store problemer med at gennembryde Mors-Thys forsvarsmur. Olafur Gustafsson og Kasper Irming fik tur i den, og i løbet af de følgende seks minutter scorede KIF fem mål på stribe til stillingen 11-12 – og da vågnede tilskuerne i Vejen Idrætscenter for alvor op til dåd.

Mors-Thy vedblev at være et mulehår foran, og det var gæsterne til det 38. minut af kampen, hvor KIF’s Jens Svane Peschardt udlignede til stillingen 16-16. Herefter fulgte nogle minutters stillingskrig, hvor KIF’erne desværre aldrig kom foran. Der blev trukket store veksler på få spillere, og det betød, at KIF’s fejlquote var lidt for høj mod en modstander, som havde langt bedre muligheder for at give de bærende spillere et hvil på bænken.

13 minutter før tid var stillingen 20-21 til Mors-Thy, men så fulgte en periode med tre tekniske fejl fra KIF’s side, og så kunne Mors-Thy’s hurtige venstre fløj Søren Nørgaard gøre det til 20-24 med otte et halvt minut igen. Og så var det op ad bakke for KIF. Det ændrede de sidste minutter i kampen ikke på.

Men KIF’erne kunne alligevel tage gode momenter med fra denne kamp til de kommende vigtige kampe. I forsvaret blev der fightet flot. Spillere som Kasper Irming og Olafur Gustafsson var skarpe i angrebet, og alle de øvrige KIF-spillere kæmpede godt for sagen. Det rakte desværre ikke. Men der er ingen grund til at hænge med hovedet – hverken for spillere, trænere, ledere, sponsorer og fans. Dertil er de kommende kampe i ligaen alt for vigtige.

Matchfacts:

Målscorere, KIF:

Kasper Irming og Andres Væver, begge 6, Olafur Gustafsson, 5, Andreas Flodman, 4, Cyril Viudes og Jens Svane Peschardt, hver to mål.

Mors-Thy topscorere:

Mads Kjeldgaard Andersen og Søren Nørgaard, begge 7, Marcus Dahlin, 5, Erik Thorsteinsen Toft, 3 mål.